Samsung Galaxy Note 2: další informace (2x aktualizováno)

3

Start berlínského veletrhu IFA 2012 se blíží a proto není divu, že jsme v poslední dnech svědky úniku spousta neoficiálních informací ohledně telefonů a tabletů, které by na něm měly být představeny. Jedním z nejočekávanějších kousků samozřejmě bude Samsung Galaxy Note 2.

Aktualizováno 28.8.2012

Den před zahájením tiskové konference Samsungu na berlínském veletrhu IFA 2012 unikají informace ohledně zlatého hřebu této akce. Tím bude samozřejmě Samsung Galaxy Note 2 s číselným označením GT-N7100. V jednom z jihokorejských deníků dnes vyšel článek s údajně konečně pravou podobu specifikací spolu se snímkem uživatelského prostředí.

Údajné technické specifikace Samsungu Galaxy Note 2

  • Operační systém Android 4.1.1 Jelly Bean
  • 5.5-palcový Super AMOLED displej s rozlišením 1280x720p (16:9)
  • čipová sada Exynos 4412 se čtyřjádrovým procesorem (4x 1,4 GHz)
  • fotoaparát 8 Mpx
  • v prodeji dvě paměťové verze 16 GB a 32 GB
  • podpora sítí 2G, 3G a LTE

TIP! IFA 2012 je za dveřmi: na co se můžeme těšit?

Na zítřejší tiskovce Samsungu (začíná v 18:00) samozřejmě nebude chybět ani redakce mobilenet.cz. Těšit se tak můžete na podrobné zpravodajství včetně živých snímků a videopohledů na všechna nová zařízení, která výrobce představí.

Aktualizováno 20.8.2012

Včera uniklé fotografie Samsungu Galaxy Note 2 se nakonec ukazují jako podvrh! Na svém Twitteru ho totiž zveřejnil jakýsi Geek, který následně pravost fotografie dementoval s tím, že se jedná pouze o jeho návrh přibližné podoby Notu 2. Jak jsme již ale napsali dříve, vzhledem k tomu, že nový tableto-telefon má být hodně podobný Samsungu Galaxy S III, nemůže se návrh příliš lišit od konečné podoby.

Vzhledem k tomu, že do začátku Samsung Mobile Unapacked zbývá už jen 9 dní, objevují se na internetu další spousty článků se spekulacemi ohledně výbavy, vzhledu a dalších věcí ohledně Galaxy Note 2. Dnes dokonce sám jihokorejský výrobce zveřejnil teaser video, které nás má právě na Unapacked akci, na které se bude novinka představovat, nalákat. Z připravovaného zařízení je v něm však vidět bohužel pouze kapacitní stylus, který bude určen pro ovládání displeje.

Samsung Galaxy Note 2 - teaser video

Původní informace z 19.8.2012

Tip: přečtěte si také článek - Samsung Mobile Unpacked 29. srpna: objeví se Galaxy Note 2?

O tom, co by v pořadí druhý tableto-telefon od Samsungu měl vlastně umět, jste se toho u nás mohli dočíst víc než dost. Poslední spekulace mluví dokonce i o ohebném displeji. Nyní se na Twitteru objevila fotografie jakéhosi plakátu (papírového), na kterém je docela věrohodně umístěna oficiálně vyhlížející fotografie, která by údajně měla zobrazovat právě očekávaný Galaxy Note 2.

Samsung Galaxy Note 2 by měl nést prodejní číselné označení N7100, což by mohlo odpovídat vzhledem k tomu, že první Note se značí jako N7000. Pravosti fotografie docela nahrává fakt, že podle spekulací by měl druhý tableto-telefon designově vycházet z aktuální vlajkové lodi Samsungu, modelu Galaxy S III takže i kdyby fotografie nakonec ukázala jako podvrh, tak rozhodně její autor nemůže být moc daleko od konečného vzhledu představeného zařízení.

Full HD displej nebude kvůli úspoře energie

Displej Notu 2 bude pravděpodobně typu Super AMOLED s maticí RGB. Rozlišení by mělo být 1280×800 pixelů, úhlopříčka pak 5,5 palce. Samsung prý údajně zvažoval i použití panelu s Full HD rozlišením. Nakonec ale po dlouhodobém testování od tohoto záměru upustil, displej s tak velkým rozlišením by totiž měl příliš velké nároky na baterii.

Samsung také údajně do druhého Notu integruje čipset Exynos 4 Quad se čtyřjádrovým procesorem taktovaným na 1,5 GHz a výkonným grafickým čipem. Fotoaparát by měl mítoproti dříve známým odhadům, které hovořili až o 13 Mpx senzoru pouze 8 Mpx. Otázkou byl doposud také použitý operační systém, respektive jeho přesná verze. Podle posledních zpráv bychom se měli těšit na Android 4.0 Ice Cream Sandwich s brzkou aktualizací na verzi 4.1 Jelly Bean. Samsung také navíc na tiskové konferenci 29. srpna představí i totožný update pro Galaxy S III.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Matteo
Samsung na twitteru tuto fotku označil za podvrh http://goo.gl/GIDEV.
JardaX
Domnívám se, že je již přesamsungováno. Všeho moc škodí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze