Acer Liquid Gallant Duo: tajné levné dvoujádro se dvěma SIM

5

Tchajwanský výrobce Acer připravuje ultralevný smartphone série Liquid s označením Gallant Duo. Za cenu kolem čtyř tisíc korun by měl nabídnout třeba dvoujádrový procesor a nebo slot hned pro dvě SIM karty.

Acer se aktuálně v oblasti telefonů drží stranou a soustředí se hlavně na své čím dál populárnější tablety řady Iconia Tab. Sem tam nicméně stále představí nějaký ten chytrý telefon. Zdá se, že další takovéto představení je již na spadnutí. Významný internetový prodejce Expansys z Velké Británie totiž do své nabídky nedopatřením zařadil doposud nepředstavený model jménem Liquid Gallant Duo. Ještě před tím, než obchod svůj omyl napravil a záznam tohoto tajemného smartphonu odstranil, mohli si náhodní návštěvníci, kteří na něj natrefili, přečíst zajímavé specifikace.

Očekávané technické specifikace Aceru Liquid Gallant Duo

  • Rozměry: 129 x 65,9 x 9,9 mm
  • Hmotnost: 145 gramů (včetně baterie)
  • Sítě: GSM 850/900/1800/1900 MHz (SIM 1 a SIM 2), WCDMA 900/2100 MHz
  • Operační systém Android 4.0.x Ice Cream Sandwich
  • Displej: 4,3 palcový kapacitní s rozlišením qHD (960×640 pixelů)
  • Procesor: Dual-core MTK 6575 s taktovací frekvencí 1GHz
  • Internetové připojení: 3G HSPA, 2G GPRS/EDGE, Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Fotoaparát: 5 megapixelový fotoaparát, LED blesk
  • Paměť: vnitřní úložiště 4GB + slot pro paměťové karty microSD (až 32 GB), operační paměť RAM 1 GB
  • Baterie: Li-ion 1500 mAh

Bude hodně levný!

Nejde o to, že by snad výbava tohoto telefonu měla být nějak špičková. Podobnými, popřípadě i mnohem lepšími specifikacemi, se ostatně dnes může pochlubit kdejaký přístroj od konkurence. Zakopaný pes, na kterém Acer hodlá vystavět úspěch této novinky, je ale v nízké ceně, za kterou ji bude nabízet. V případě výše zmíněného Expansys je to totiž 150 liber, tedy v přepočtu kolem 4 a půl tisíce korun, což je za takovou výbavu opravdu unikátní.

Nepříliš kvalitní uniklá tisková fotografie připravovaného superlevného dvoujádra od Aceru

Tip: přečtěte se také článek - Testujeme Acer Iconia Tab A510: první dojmy a videopohled

Acer Liquid Gallant Duo se tedy postaví například přímo proti prozatím rovněž tajnému smartphonu Ascend G330 od Huawei, který by měl na trh přijít s velice podobnou výbavou, avšak podle předpokladů zhruba o tisíc korun vyšší cenovkou. Nový Acer by se měl alespoň ve Velké Británii začít prodávat údajně už příští měsíc. Oficiální představení se tedy očekává doslova v řádu několika dnů.

Co myslíte? Má připravovaná novinka od Aceru šanci na masivní úspěch?

Zdroje: talkandroid.com

Diskuze ke článku
vacoma
No, tak za tu cenu naprosto pecka. Akorát bych nevyužil slot pro dvě sim, klidně by mi stačil jeden a něco ještě srazit z ceny dolů :-).
Matej
Bude videorecenzia tohto telefonu :-)?
Dakujem za odpoved
Uranos144
Já ho chci!!! Kde ho mám už teď koupit? :D V Rusku se prodává, to jen u nás se nebude zase prodávat. Dostávají se k nám jen samé šunky...
jorjo
MTK6575 je vlastně jedno jádro Cortex A9 1GHz.Takže nevím kde kdo vymyslel dual core.Viz diskuze na Modaco.Stejný článek jako na deseti jiných serverech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze