Acer CloudMobile S500: první dojmy a video z veletrhu IFA 2012

Tiskovou konferenci měl v Berlíně i Acer. Hovořil o spoustě produktů, nás však samozřejmě nejvíce zajímala část věnovaná chytrým telefonům. Znovu při prezentaci ukázal svůj CloudMobile a na jeho stánku jej pak bylo možné i vyzkoušet. Jaké na nás novinka zanechala dojmy?

CloudMobile padne pohodlně do ruky

Acer je prozatím na poli mobilních telefonů spíše menším výrobcem a v našich končinách se s jeho modely takřka nesetkáváme. To by se však mohlo změnit, protože novinka CloudMobile S500 vypadá velmi nadějně vzhledem i funkční výbavou.

Tloušťka tak akorát

Vlastní cestou

Dnešní trend velí výrobcům vyrábět telefony s velkými displeji a výsledkem jsou většinou bezduché placky takřka bez nápadu. S tím se však u Aceru nehodlali smířit. Na designu si dali opravdu záležet a výsledkem je telefon, který si určitě s konkurencí nespletete. V prvé řadě nejde o nudný ovál či ostře řezaný kvádr. Acer zvolil kombinaci obojího. Zatímco hrany jsou ostré, boky spíše baculaté. Na přední části jsou efektní stříbrné proužky, přičemž horní z nich nabízí průduchy pro reproduktor.

Acer CloudMobile – první pohled z IFA 2012

Zadní strana je pak příjemně vroubkovaná, což působí dobře na pohled a zároveň získáváte příjemný pocit v ruce. Vše je navíc precizně zpracováno, jednotlivé části telefonu přesně lícují a nic nepovrzává.

Zadní strana je zajímavě zpracována

Acer CloudMobile není vyloženě novinkou, protože jej výrobce prezentoval už na letošním veletrhu v Barceloně. Nyní už se ale vše chýlí ke zdárnému konci vývoje a telefon by se měl brzy dostat do prodeje. Výbava zahrnuje dvoujádrový procesor s taktem 1,5 GHz, kterému sekunduje 1 GB paměti RAM. Plynulost čistého Androidu 4 Ice Cream Sandwich by měla být perfektní, o čemž jsme se ostatně při zkoušení přesvědčili. Všechny animace běhaly bez sebemenšího zaškobrtnutí. Vylepšení systému od Aceru jsou patrná snad jen v notifikační liště, kterou Acer obohatil o několik šikovných záložek. Acer se rovněž rozhodl upustit od hardwarových či senzorových tlačítek a zvolil cestu tlačítek v dolní části displeje. Snímky z 8 megapixelového fotoaparátu si pak prohlédnete na 4,3 palcovém IPS displeji s velmi jemným HD rozlišením.

Displej nabízí vysoké rozlišení a kvalitní zobrazení

Jméno telefonu není zvoleno náhodou. CloudMobile totiž nabízí novou cloudovou službu od Aceru, kterou nabídnou všechny produkty Aceru (notebooky, tablety) a zároveň bude služba dostupná jako aplikace pro telefony s Androidem. Používání by mělo samozřejmě přinést rychlejší propojení všech vašich zařízení, neboť obrázky, dokumenty i videa budete mít vždy po ruce, ať už budete zrovna u notebooku, tabletu nebo mobilního telefonu. U nás však služba zatím dostupná není. Těšit se z ní mohou zatím jen v Německu, Velké Británii, Francii a Itálii.

Zahájení prodeje v České republice bohužel není přesně známo. Nezbývá nám, než doufat, že se CloudMobile objeví i u nás, protože jde o velmi povedený přístroj s kvalitní konstrukcí i vyladěným systémem, který navíc přináší zajímavý a neokoukaný design.

Technické parametry Acer CloudMobile

Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,3" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetCPU: 2×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2012, ?
Diskuze ke článku
Alešák
Výsledkem je telefon, který si určitě s konkurencí nespleteme? První co mě napadlo při pohledu na telefon, bylo SonyEricson Xperia neo V...
Petr Krahulec
Je velká škoda že dali tak vysoké rozlišení na tak malou úhlopříčku, mám obavy že telefon nebude úplně nejsnadnější ovládat vzhledem ke stock ICS. Taky se mi celkově zdá telefon zbytečně velký, ale to je samozřejmě jen subjektivní
Dragis
Měl bych dotaz na redakci jestli náhodou neví jestli je v telefonu čeština to by mě dost zajímalo protože už od února mám na telefon zálusk je perfektní a dobře vypadá SUPER.
Dragis
Opravuji se teď se dívám na fotky telefonu a češtinu vidím tak snad tam bude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze