Samsung Galaxy Player 5.8 oficiálně: obří placka ve stylu Galaxy S III

5

Po menším úniku specifikací připravovaného multimediálního přístroje Galaxy Player se očekávalo oficiální odhalení na brzké výstavě IFA 2012. Samsung nás však trochu překvapil a odhalil zařízení už dnes, i když si podle všeho schovává největší pytel informací právě na výstavu. Co jsme se tedy dozvěděli?

Tak především, přístroj ponese jméno Galaxy Player 5.8 a v zásadě zvládne vše, co současný smartphone. Jediné, co v přístroji bude chybět, je schopnost volat a posílat SMS zprávy, takže by se dal Galaxy Player více přirovnat k tabletu. Na poměry hybridu nabídne i nezvykle obří TFT-LCD displej. Jeho úhlopříčka činí celých 5,8 palců (jak napovídá název) a nabízí rozlišení 960 x 540 pixelů, což vzhledem k velikosti není žádná sláva.

Design nejvíce připomíná současnou vlajkovou loď výrobce, model Galaxy S III. Samsung se nejspíše snaží vytvořit celou designovou sérii z rozličných oblastech trhu, jinak si podobnost Galaxy S III, Galaxy Note 10.1 a Galaxy Player 5.8 vysvětlit nelze. Jedná se však o velmi příjemný bílý kabátek, takže proč ne?

Oficiální obrázky Galaxy Playeru 5.8

Další do počtu

Na světlo světa se dostalo i několik dalších oficiálních specifikací. Přístroj by tak měla například živit baterie o kapacitě 2500 mAh, která jej udrží při životě opravdu dlouho. Chybět nebude ani přední VGA kamerka pro videohovory, stereo reproduktory s technologií Sound Alive, Wi-Fi, GPS, Bluetooth a interní úložiště o velikosti 16 či 32 GB s možností jej rozšířit paměťovými kartami microSD.

TIP: Podívejte se na uniklé specifikace přístroje Galaxy Player 5.8.

V jádru přístroje nalezneme operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich s grafickou nástavbou TouchWiz. Mnohem zajímavější je však informace, že Samsung vidí přístroj nejvhodnější pro studenty a mladistvé. V základu totiž bude přítomen Learning Hub podobný tomu z tabletu Galaxy Note 10.1, kde budou moci uživatelé stáhnout tisíce učebnic, knížek a dalšího materiálu. Dostupné by měly být dokonce virtuální lekce, i když zatím není jasné, zda bude natolik široká nabídka k mání mimo Koreu.

Pořádně by se měl Galaxy Player 5.8 představit na výstavě IFA 2012, která začíná už ve středu a my samozřejmě budeme přímo na místě. Prozatím tedy nechme euforii stranou a počkejme si na úplný seznam specifikací včetně cenové hladiny. Ta totiž bude pro mnohé rozhodující.

Zdroje: samsungtomorrow.com

Diskuze ke článku
AppleMichal
Je zajímavé, že třeba když mobilenet.cz vydal článek na nový iOS, tak v něm bylo, že je pro iPhone ... a pro iPad ... ale o iPodu Touch ani zmíňka. A když jsem do komentáře ´upozornil´ že je i pro iPod Touch, tak mi bylo odepsáno že mobilenet.cz ´slouží jen pro mobily a tablety´, ale takové přístroje jako je iPod Touch nikoliv, o těch se na Mob.N. nepíše. No a teď tu vidím tento přistroj od Samsungu, který jistě spadá do katekorie ve které jv i iPod Touch, takže jsem docela rád, že se tu něco změnilo :).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze