Sony Xperia J: první Sony bez zeleného loga naživo (2x aktualizováno)

13

Připravovaný komunikátor Sony Xperia J nebude zajímavý ani tak kvůli své výbavě, která ho řadí do střední třídy dnes prodávaných telefonů. Unikátem bude proto, že se bude jednat o vůbec první kousek po rozdělení Sony a Ericssonu, který již na sobě neponese legendární zelené logo.

Aktualizováno 21.8.2012

Na ruském serveru Mobile-Review.com, na kterém se již tradičně objevují recenze doposud nepředstavitelných telefonů, byl dnes publikován přesně tento typ článku, tentokráte pojednávající o Xperii J (ST26i). Recenze, nebo spíše něco jako obdoba našich článků s prvními dojmy z telefonů před recenzí potvrzuje některé doposud známé specifikace. Displej bude mít opravdu rozlišení 480×854 pixelů a to na úhlopříčce 4 palce. Procesorem bude bohužel starší SoC Qualcomm MSM7227A (Snapdragon S1) s grafikou Adreno 200. Xperia J ale bude se svou cenovkou mířit mezi nižší střední třídu, takže by to nemuselo být až tak horký neduh. Fotoaparát bude mít rozlišení 5 Mpx a nebude mu chybět jak přisvětlení, tak i autofocus.

Baterie dostane velice slušnou kapacitu 1700 mAh, což by mohlo v praxi znamenat docela dlouhou výdrž. Na zadní straně samozřejmě i nadále chybí zelené logo starého Sony Ericssonu. Telefon by měl jít do prodeje s Androidem 4.0.4 přímo v základu podobně, jako třeba na český trh nedávno uvedená Xperia tipo. Cena Xperie J se bude podle Mobile-Review na trhu v EU pohybovat mezi 150-160 eur tedy asi 3800 Kč, což rozhodně nezní špatně, co myslíte?

Aktualizováno 30.7.2012

Na známém zahraničním serveru ePrice.com se objevili další fotografie připravované Xperie J s modelovým označením ST26i. Nové fotografie zobrazují připravovanou novinku hned ve třech barevných provedeních, a to v černém bílém a růžovém. Všechny telefony na fotografiích jsou otočeny na zadní stranu tak, aby bylo jasně vidět, že již nenesou více než 10 let staré, tradiční zelené logo výrobce ve tvaru kolečka. Doufejme, že Sony telefon představí již brzy, například na své akci 29. srpna 2012.

Původní informace z 11. 07. 2012

Legendární logo Liquid Energy má zdá se již své roky nadobro sečteny

Prakticky téměř u každého telefonu od Sony, o kterém během průběhu letošního roku unikly tajné informace ještě před oficiálním představením, se spekulovalo, že právě on bude tím, který jako první neponese legendární zelené logo Liguid Energy, které telefony Sony Ericsson provázelo už od roku 2001. Po rozdělení obou firem na dvě samostatné společnosti v loňském roce bylo prakticky jen otázkou času, kdy se Sony rozhodne posledního pouta k minulosti zbavit. Zelené kolečko mělo být tedy jen jakousi vzpomínkou pro zákazníky aby pochopili vazby na telefony z minulosti pod společnou značkou.

Server mobile.it168.com zveřejnil fotografii modelu Xperia J, jehož záda jsou kromě čočky fotoaparátu a loga Xperia zcela holá, a postrádají právě logo Liquid Energy. Podle spekulací by to měl jinak být naprosto běžný smartphone střední třídy s jednojádrovým procesorem s taktem 1 GHz, dotykovým LCD displejem s rozlišením 480 × 854 pxielů a operačním systémem Android ve verzi 4.0.4. Existenci Xperie J potvrdilo ve svých záznamech indonéské ministerstvo informatiky. Kromě názvu Xperia J je ještě známo produktové označení ve tvaru běžném pro telefony Sony, a to ST26.

Zdroje: unwiredview.com, mobile-review.com

Diskuze ke článku
jakub
Že by opravdu první telefon od SONY a ne jen přejmenováný SE. Vypadá to na nástupce hodně úspěšné xperie Ray..
Pepa
Škoda... Já jsem pak to zelené kolečko bral jako logo řady Xperia, tak jako má své logo i walkman... Zatím na mě nový model nepůsobí nijak zvlášť...
stepo
Taky me to docela mrzi,mohli tam nechat aspon prave to kolecko.je to sice jen takova drobnost,ale to je prave ono.:-(
stepo
Taky me to docela mrzi,mohli tam nechat aspon prave to kolecko.je to sice jen takova drobnost,ale to je prave ono.:-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze