Sony Xperia SL oficiálně: do druhé ruky

5

Po četných spekulacích a úniku rozličných fotografií se Sony rozhoupalo a oficiálně potvrdilo připravovaný model Xperia SL, který má být přímým nástupcem bývalé vlajkové lodi Xperia S. Potvrzeny byly i specifikace, které poukazují na velmi malé změny oproti předchůdci a dvě nové barevné varianty.

Podíváme-li se na specifikace obou přístrojů, zjistíme, že jsou prakticky stejné. Nová Xperia SL přináší vlastně jen rychlejší dvoujádrový procesor Snapdragon S3 s taktem 1,7 GHz oproti původnímu taktu 1,5 GHz. Ostatní prvky včetně 1 GB operační paměti, 32 GB interního úložiště a grafického čipu Adreno 220 zůstávají stejné.

TIP: Přečtěte si také naši recenzi na přístroj Xperia S a dřívější informace.

Zůstává i 4,3 palcový displej s HD rozlišením a tvrzeným sklem, v útrobách modelu Xperia SL však již v základu najdete operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, takže po koupi nemusíte hned přemýšlet o aktualizaci.

Oficiální obrázky modelu Xperia SL

Zůstávají i další vychytávky předchůdce včetně 12 Mpx fotoaparátu s LED diodou a schopností natáčet FullHD video či baterie o kapacitě 1750 mAh.

Sony Xperia SL bude představena 29. srpna letošního roku na konferenci IFA společně s dalšími modely výrobce. Cena a datum začátku prodejů zatím odhaleny nebyly, známe jen dvě nové barevné varianty - šedou a růžovou.

Technické parametry Sony Xperia SL

Kompletní specifikace
Konstrukce128 × 64 × 10,6 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,7 GHz, GPU: Adreno 220
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2012, 13 000 Kč

Zdroje: sonymobile.com

Diskuze ke článku
Jarda
Tak podle mě mohli jednoduše přijít s nějakou aktualizací ve které by zvýšily výkon jako to udělala Nokie. A ne hned vypouštět další totožný smart. Radši meli osadit větší baterii.
pudl
je to jako Arc a Arc S. Osobně Xperii S vlastním, je skvělá, ale z hlediska inovací si počkám na novou Xperii TX (Hayabusa GX), kterou určitě uvidíme v i - verzi za týden na veletrhu IFA.
Crozz
:-D:-D:-D
anonimita
je to na nic koupil jsem si mobil xperia mini pro a za 1 mesic zacal zlobit tak jsme ho donesli do opravny tam to bylo dva tydny bylo to spraveny a po dalsim mesici do zacalo znova tak jsme zase jeli tech 60 kilometru jen kvuli mobilu kdyby aspon meli pobocku nekde v kromerizi takze to tam bylo dalsi dva tydny pak jsme si pro to zas jeli a vyblili na nas ze tu vadu v servisu nenalezli.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze