Tajné Sony Xperia T alias LT30p: nové fotografie (3x aktualizováno)

V červnu letošního roku unikla první fotografie, pořízená tajným přístrojem Sony LT30i s kódovým jménem Mint. Ta odhalila několik zajímavých detailů o připravovaném modelu. Nyní se ten samý smartphone objevuje i v certifikaci Bluetooth a unikají ještě zajímavější informace včetně živých fotografií.

Aktualizováno 8.8.2012

Bulharský web Nixanbal.com dostal do redakce podobně, jako před časem ruský Mobile-reivew.com, prototyp tajemného komunikátoru L30p Mint. Kromě velké galerie fotogalerie černé varianty telefonu ze všech možných úhlů web zveřejnil i některé zajímavé detaily ohledně novinky. Předně jsme se dočetli, že se oficiální představení telefonu již opravdu blíží, což nahrává dřívějším domněnkám ohledně představení na veletrhu IFA na konci tohoto měsíce. Podle redaktorů z Nixabal také bude telefon představen pod oficiálním označením Sony Xperia T. Nyní již ale ochutnávka několika dalších živých fotografií. Celou fotogalerii naleznete zde.

Připravovaná Xperia T na dalších snímcích

Aktualizováno 29.7.2012

Významnému ruskému serveru Mobile-review.com, který se zabývá mobilními telefony se dostal do rukou pravděpodobně finální prototyp připravovaného komunikátoru s kódovým označením Sony LT30p Mint. Tamní redakce jej pilně otestovala a již také vydala i poměrně podrobný test telefonu včetně velkého množství živých fotografií a snímků ovládacího prostředí.

Utajovaná Xperia na kvalitních živých fotografiích

Z testování našich ruských kolegů vyplývá mimo jiné i například to, že v telefonu běží operační systém Android ve verzi 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Potvrzeny byly také víceméně všechny již dříve uniklé specifikace včetně 4,3 palcového HD displeje, dvoujádrového procesoru, 16 GB vnitřní paměti dále rozšiřitelné díky slotu na paměťové karty či například fotoaparátu schopného fotit až s rozlišením 13 Mpx. Nemá cenu se zde dále nijak podrobně rozepisovat. Celou recenzi na Mobile-review.com v originále si můžete přečíst po kliknutí na tento odkaz.

Screenshoty z uživatelského ovládacího prostředí

Nakonec ještě musíme připomenout, že představení telefonu se očekává na tiskové konferenci Sony 29. srpna, o které jsme již psali zde. Očekávaná maloobchodní cena by se podle neoficiálních informací z výše uvedeného zdroje měla pohybovat kolem 650 euro, tedy v přepočtu při aktuálním kurzu více než 16 tisíc korun. Vzhledem k vážné konkurenci čtyřjádrových telefonů v čele se Samsungem Galaxy S III by se tento krok mohl Sony celkem nepěkně vymstít na prodejních výsledcích, co myslíte?

Aktualizováno 25.7.2012

Tajemný telefon Sony LT30p s kódovým označením Mint se objevil na stránkách s výsledky známého výkonnostního Benchmark testu NenaMark 2 od společnosti Nena Innovation AB. Ten testuje výkon grafického čipu, kterým by měl být podle předpokladů Adreno 225 od Qualcommu, pomocí náročné, různě renderované animace. Doposud nepředstavený smartphone v něm dosáhl skóre 60.10 fps (snímkovací frekvence), což rozhodně v porovnání s konkurenčními grafickými akcelerátory není vůbec špatný výsledek.

Benchmark NenaMark 2 si můžete stáhnout také do svého telefonu zdarma na Google Play

Původní informace z 6.7.2012

V naší dřívější aktualitě jste se mohli dozvědět něco málo detailů o přístroji Sony LT30i. Ten bude mít ve světě hned několik verzí, které se budou prodávat v jednotlivých zemích. Sony LT30p zatím nemá svou oblast, je ale dost možné, že se jedná o evropskou verzi přístroje.

Z EXIF dat jsme zatím vyčetli například čipset MSM8960 a procesor Snapdragon S4 s minimálním taktem 1 GHz, Android 4.0 Ice Cream Sandwich či HD displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů.

Nyní se k nám dostává další várka informací z Bluetooth profilu. Dozvěděli jsme se, že by měl mít displej úhlopříčku 4,6 palců, na zadní straně nalezneme 13 Mpx fotoaparát s možností natáčet FullHD video s vysoce kvalitním stereo zvukem. Nebude chybět ani přední kamerka pro videohovory v rozlišení 720p.

O designu toho moc řečeno nebylo, máme se však těšit na „atraktivní design s kovovým zadním krytem“. Očekává se také tloušťka 9 mm a váha kolem 140 gramů.

Zatím to vypadá na řádně kvalitní a high-endový přístroj, který nejspíše rozšíří populární řadu Sony Xperia. Kdy přesně jej výrobce hodlá oznámit bohužel nevíme, jsme si ale jisti, že to bude brzy.

Zdroje: phonearena.com, bluetooth.org

Diskuze ke článku
stepo
jo,tak kezby to byl pristroj i pro evropu,konkretne pro nas. protoze jsme se tesili na xperii gx_hayabusa,a jak to dopadlo.doufejme ze ted uz se na nas sony nevykasle
Daff.cz
To je porad nejaky predstavovani novych Sony pristroju, ale nejak je zapominaji davat do prodeje... Kolik telefonu uz Sony predstavilo a kolik jich je v prodeji???
jakub
V současnosti je 15 modelů sony telefonů.. plus nějaké variace pro určité trhy. Z těch 15 se jich momentálně prodává 10, do týdne by se mělo začít prodávat zbylých 5 (miro, go, tipo, tipo dual, acro). Nicměně se zaměřují spíš na asijské trhy kde mají lidi na rozdíl od Evropy dostatek peněz
Fisch
Je skvělé, že Sony vypoušté stále nové telefony, ale pro mě jsou z jednoho hlediska (osobního hlediska) nepoužitelné. A to hledisko je použitá technologie displeje. Na aktuálním typu displeji není nic špatného, ale jakmile už jsem jednou uviděl Xperii P se svým "White Magic" tak brečím nad každým displejem, který nesvítí tak krásně jako tenhle...A tak už mám sakra dlouhou dobu brouka v hlavě, proč k*rva Sony nepoužívá tuhle technologii všude?? Nevíte někdo proč? Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze