Acer odkryl, co představí v Berlíně: máme se na co těšit

2

Acer včera zveřejnil tiskovou zprávu, ve které informoval o všech novinkách, které za týden představí na veletrhu IFA 2012 v Berlíně. Těšit se můžeme i na dva smartphony s Androidem spadající do řady Liquid. Jaké funkce nabídnou?

Acer své mobilní novinky představuje ještě před zahájením Berlínské IFA 2012, a důvod je jasný. Společnost se totiž v oblasti mobilních telefonů soustředí spíše na asijské trhy a ten evropský pro ni není tak důležitý, aby pořádala speciální tiskovou konferenci spolu s velkou prezentací, což samozřejmě znamená i nemalou investici. Acer se omezí pouze na stánek, ve kterém bude prezentovat všechny své novinky z oblasti elektroniky včetně PC, notebooků, monitorů a právě také smartphonů dohromady, což firmu vyjde mnohem levněji.

Tip: přečtěte si také více informací o chytaných novinkách Samsungu a Sony

Tchajwanský výrobce bude v Berlíně prezentovat celkem dva telefony. Bude se jednat o identickou dvojici Liquid Gallant a Liquid Gallant Duo. Jediným rozdílem mezi oběma přístroji bude, jak už asi tušíte, v tom, že druhý jmenovaný model nabídne dva sloty na SIM karty. O tomto modelu jsme vás již nakonec informovali v podrobném článku zde.

Acer Liquid Gallant

Výrobce bohužel k tiskové zprávě zveřejnil pouze jednu tiskovou fotografii (výše). I podle ní si ale můžete udělat obrázek o tom, jak vlastně telefony budou vypadat ještě před tím, než vám přineseme jejich živé fotografie či videopohled přímo z IFA 2012, kam naše redakce samozřejmě zamíří i letos. Z fotografie je jasné, že se telefony budou ovládat výhradě pomocí dotykového displeje s absencí jakýchkoliv jiných ovládacích prvků, snad jenom vyjma dvojtlačítka pro regulaci hlasitosti.

Oba nové modely budou disponovat výbavou střední třídy. Oproti předchozím spekulacím budou muset uživatelé oželet dvoujádrový procesor. Výrobce totiž telefony vybavil čipsetem MediaTek MT6575 s procesorem architektury Cortex-A9 nataktovaným na 1 GHz. S výkonem mu bude pomáhat 1 GB paměti RAM a grafický čip PowerVR SGX531. Telefon tedy ztratí krok s očekávaným, jinak velmi podobně vybaveným Huaweiem Ascend G330, u kterého bude právě dvoujádro hlavní inovací oproti velice úspěšné první generaci.

Již dříve uniklá fotografie Aceru Liquid Gallant (Duo)

Další výbava obou Acerů čítá 4,3 palcový LCD displej s qHD (960×540 pixelů) rozlišením, 5 Mpx fotoaparát s autofocusem a LED diodou nebo vnitřní úložiště s kapacitou 4 GB s dnes již zdaleka ne tak běžnou podporou microSD paměťových karet. Připojení k internetu bude možné klasicky skrze mobilní 2G či 3G HSPA připojení nebo pomocí vestavěné Wi-Fi. Chybět nesmí ani GPS modul pro navigaci nebo Bluetooth 3.0 pro posílání souborů či připojení bezdrátového příslušenství.

Čtěte také - Recenze Acer Iconia Tab A510 – Hráč s vahou medvědí

Oba telefony se budou prodávat v černé a bílém barevném provedení, a to už údajně někdy během září. Ceny by se měly pohybovat relativně nízko, mezi čtyřmi až pěti tisíci korunami. Model Liquid Gallant bud pravděpodobně o nějakou stokorunu levnější, než DualSIMkový Liquid Gallant Duo. Více informací včetně živých fotografií a videí přímo z veletrhu IFA 2012 v Berlíně, zdaleka nejen o novinkách Aceru, vám přineseme už za několik málo dní. Těšíte se?

Zdroje: androidcentral.com, talkandroid.com, gsmarena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
DrR
co je to platné, že Acer dělá zajímavé mobily, např. Acer Cloud Mobile - ten nemá chybu, když to není u nás ke koupi a když, tak bez CZ.
Dragis
Ten Acer Cloud Mobile fakt nemá chybu ale jedno je zajímavé a to že v tabletech iconia čeština je tak proč by nemohla být v tomto telefonu sakra to mě štve.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze