Sony LT29i Hayabusa se bude jmenovat Xperia TX (2x aktualizováno)

Chystaná a stále ještě tajná vlajková loď výrobce Sony, LT29i s kódovým označením Hayabusa, se objevovala v éteru již několikrát, zatím ale vždy jen s hrstkou informací. Čínský blog Baidu nyní odhaluje celou řadu zajímavých poznaků včetně některých specifikací a data vydání.

Aktualizováno 12.8.2012

Podle údajně "důvěryhodných" zdrojů serveru Xperiablog.net se bude Sony LT29i "Hayabusa" prodávat pod názvem Xperia TX. Toto jméno by dávalo smysl vzhledem k nedávnému úniku prodejního označení Xperia T, které patří taktéž doposud nepředstavenému modelu LT30p "Mint". Představení telefonu je s velkou pravděpodobností naplánováno na tiskovou konferenci Sony 29. srpna 2012, v předvečer zahájení Berlínského veletrhu spotřební elektroniky IFA 2012.

Aktualizováno 7. 5. 2012

Špičková Hayabusa se opět ukazuje na několika nepříliš kvalitních snímcích, které prošly úpravou. Vidět můžeme optiku 13 Mpx fotoaparátu s novým snímačem a Exmor R technologií. Výbava novinky by měla obsahovat dvoujádrový procesor s čipsetem nejnovější generace S4 Snapdragon. Nebude chybět ani rozměrný 4,55 palcový dotykový Reality displej či 2 200 mAh baterie, to vše bude zabaleno v tenkém těle s tloušťkou 7 milimetrů.

Další snímek Hayabusy

Původní informace z 30. 4. 2012

Tou největší chuťovkou by měl být nový snímač od Sony, o kterém jsme psali v letošním lednu. Ten kromě rozlišení 13 Mpx dokáže lépe fotit ve špatně osvětlených podmínkách a nabídne i funkci HDR Video pro zachování kvality i ve vysoce kontrastních scénách, jak se můžete přesvědčit ve videu níže. Podobný fotoaparát by mohl nabídnout i uniklý Sony Ericsson LT28, o kterém jsme psali již dříve.

Fotografie pořízené novým snímačem Sony

Pozadu nezůstává ani hardware přístroje. Dočkat bychom se měli HD Reality displeje s úhlopříčkou 4,55 palce a čipsetu Snapdragon S4 s dvoujádrovým procesorem o taktu 1,5 GHz, který pohání i skvělý smartphone HTC One S. Životnost bude mít na starosti baterie s kapacitou 2200 mAh, kterou výrobce dokázal umístit do těla s tloušťkou pouhých 7 mm.

K mání je také fotografie prototypu, která dá alespoň přibližnou představu o tom, jak bude novinka od Sony vypadat. Nejspíše se dočkáme displeje, zabírajícího celou přední stranu a virtuálních tlačítek v systému Ice Cream Sandwich.

Upřesněno bylo i datum vydání. Z původního třetího čtvrtletí letošního roku se nám Sony LT29i Hayabusa připravuje na červen, kdy dojde k oficiálnímu představení přístroje. Prodeje by pak měly odstartovat v červenci. Poslední ždíbek informací se týká oficiálního názvu. Přístroj by se totiž mohl ve finále jmenovat Sony Xperia GX.

Interní zdroje taktéž podotýkají, že se kromě modelu Hayabusa v letošním roce chystá na trh další další vysoce kvalitní smartphone. Ten nese kódové označení Sony LT30i a objevit by se měl až v říjnu. Přinese však s sebou čtyřjádrový procesor a OLED displej.

Zdroje: phonearena.com, allaboutphones.nl, translate.googleusercontent.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
No tak na HAYABUSU sa vyslovene teším od chvíľe čo vyšla zmienka o ňom...
Xperia S ma nepresvedčila a doteraz som bol rozhodnutý pre Xperiu P ale keďže mešká tak si asi počkám na HAYABUSU rozdiel 2mesiacov vydržím so svojím ARCom...:D
stepo
Ty brdo!! Tak to vypada ze SONY se rozhodlo nakopat konkurenci zadnici:-D ja jim rozhodne fandim,pac Sony (ericsson) umel vzdy delat skvela mobilni zarizeni,takze pokud hayabusa bude,a to jako ze bude mit snapdragon S4. Tak nakope zadek klidne i HTC One X!! A to je ctyrjadro. A pokud je pravda i to,ze se SONY rozhodlo vypustit jeste letos sve vlastni ctyrjadrove monstrum,tak jsem jedine rad,neni dobre aby tak to vyspeli,a schopny vyrobce zustaval o proti konkurenci pozadu. Moc se tesim
pudl
Japonské firmy Sony, Toshiba, JVC, Panasonic, Fujitsu, Sharp vždy patřily ke světovým hnacím elektrotechnickým motorům, je jen dobře, že se oživují a opět expandují do světa po době určité stagnace a setrvávání ve vlastní ulitě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze