HTC Desire X (proto) na živých fotografiích (2x aktualizováno)

One V již brzo nahradí připravovaná novinka HTC Proto, která zároveň bude konkurovat zařízením vyšší střední třídy. Nyní již víme, že obdrží dvoujádrový procesor, 5 megapixelový fotoaparát a disponovat bude 4 palcovým dotykovým displejem. Konečně se odhalil i její vzhled. Jak se vám líbí?

Aktualizováno 28. srpna 2012 - živé fotografie, potvrzení specifikací a nové jméno

HTC Desire X naživo

Tchajwanský web ePrice.com.tw zveřejnil živé fotografie nového zařízení včetně reklamních prospektů, které přinášejí spoustu nových informací o telefonu. Předně se jedná o název, pod kterým se bude novinka prodávat. Ten by měl oficiálně znít HTC Desire X. Podle živých fotografií také můžeme vidět značnou designovou příbuznost s vyšším modelem One X a vůbec s celou rodinou One Series. V prodeji by se mělo objevit bílé a modré barevné provedení. Nyní se můžete přehledně podívat na specifikace, které z uniklých dokumentů o HTC Desire X vylívají.

Technické specifikace HTC Desire X

  • 4 palcový Super LCD displej s rozlišením WVGA (480×800 pixelů)
  • rozměry 118,5 x 62,3 x 9,3 mm
  • hmotnost 114 gramů
  • OS Android 4.0.4 + Sense 4.1 UI
  • vylepšení zvuku Beats Audio
  • připojení k internetu skrze 2G, 3G HSPA i Wi-Fi
  • 5 Mpx fotoaparát, autofocus, LED blesk, BSI senzor, světelnost F2.0, nahrávání videa s WVGA (480×800 pixelů) rozlišením, HTC Image Sense Chip
  • dvoujádrový SoC s taktem 1GHz (neupřesněno, pravděpodobně Qulacomm Snapdragon S4)
  • paměť 4 GB ROM, 768 MB RAM, microSD slot, Dropbox 25 GB na 2 roky
  • vyměnitelná baterie s kapacitou 1650 mAh
Reklamní prospekty s množstvím zajímavých informací o připravovaném HTC Desire X

Podle technických specifikací vypadá Desire X jako konkurence schopný přístroj. Bude ale hodně záležet na tom, jak výrobce nastaví jeho cenu, a také na tom, jak moc dobře si poradí s odladěností systému. Na trhu totiž ve svém segmentu najde armádu podobně vybavených soupeřů, a to zejména s logem Sony a Samsung. Jaký je Desire X ve skutečnosti zjistíme pravděpodobně velmi brzy, neboť by se měl ukázat na veletrhu IFA 2012 v Berlíně, kterého se naše redakce samozřejmě zúčastní.

Aktualizováno 24. srpna 2012 - nové fotky a více specifikací

HTC Proto

Na internet unikla nová fotografie chystaného nástupce modelu One V. Ve výbavě připravované novinky Proto bude dvoujádrový 1 GHz procesor Snapdragon, 4 palcový dotykový displej s rozlišením 800 x 480 bodů nebo 5 megapixelový fotoaparát. V hudební oblasti se připomene spolupráci s Beats v podobě vylepšení zvuku. Zařízení bude tenké 9,62 milimetrů. Další informace a detaily o připravované novince nejsou známy, informace nezmiňují ani přibližnou dostupnost nebo předpokládanou cenu. Nechme se tak překvapit, až na oficiální představení novinky.

Původní informace z 7. srpna 2012

HTC One V - fotografie z recenze

TIP! Recenze HTC One V – Legenda s bradou se vrací

Informace o upgradu stávajícího modelu One V přinesl významný server The Verge. Prozatím není jasné, zda se bude jednat o zbrusu nový, zcela odlišný telefon než stávající model nebo novinka nabídne totožný design se změnami, které se odehrají převážně "pod kapotou". První informace naznačují spíše druhou možnost. HTC by tak kopírovalo například japonské Sony, které již podobnou věc učinilo například v případě modelů arc/arc S či v případě doposud nepředstavené Xperie SL, která by měla být mírným upgradem stávající Xperie S.

HTC se nejspíše zachová stejně jako Sony v případě Xperií S a SL

Čtěte také -Sony Xperia SL: oficiální informace a fotografie (3x aktualizováno)

HTC Proto, jak zní kódové jméno nového komunikátoru, by tedy podle zdrojů magazínu The Verge měl přijít s displejem s úhlopříčkou rovné 4 palce, tedy o tři desetiny větším než má stávající model One V. Zobrazovací technologie Super LCD i rozlišení WVGA (480×800 pixelů) by měly zůstat zachovány. Výrobce se také rozhodl v inovovaném modelu integrovat modernější, výkonnější, a také energeticky méně náročný čipset Snapdragon S4 s dvoujádrovým procesorem a lepší grafikou.

HTC by mělo nový modle představit na podzim a na trh uvést ještě v průběhu letošního roku. Co na něj říkáte? Líbí se vám vylepšení která výrobce stávajícímu modelu One V připravil?

Zdroje: theverge.com, theverge.com

Diskuze ke článku
stepo
Jo,urcite-ale tak trochu si myslim ze pujde po krku take svemu stajovemu kolegovy one s..
Wheatley
Jste přesvědčeni o tom S4? Podle mých informací se má jednat o Qualcomm MS82855M, nebo jak to přesně je, tedy pokud vím, tak nejslabší dvoujádrový procesor. Stejný by měl používat například Huawei Ascend G330.
speciál
Není to náhodou ten HTC Desire V?
Michal
Na Alze mu nadávaj HTC Desire X ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze