GadgetMix: zahoďte klasické teploměry, s mobilem to jde lépe

3

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu jsme pro vás vybrali dva gadgety, které už mají na Indiegogo nasbírané požadované prostředky. Společné mají i to, že v obou případech se jedná o teploměry, které spolupracují s mobilním telefonem. Zatímco první je určen pro měření tělesné teploty, druhý monitoruje okolní teplotu a vlhkost.

Miniaturní infrateploměr do sluchátkového konektoru

Zvýšená teplota a horečka jsou varovným signálem, že s tělem není něco v pořádku a imunitní systém bojuje s infekcí. Žádná domácnost by se tak neměla obejít bez teploměru. Časy tradičních rtuťových teploměrů, které jsou nepřesné, a trvá jim dlouho, než vystoupá sloupec na správnou teplotu, je však již pryč.

Moderním teploměrům pracujícím s infračerveným světlem stačí namířit na ušní bubínek a okamžitě znáte přesnou teplotu. Se stejnou technologií pracuje i Tympani, který je podle svého výrobce nejmenší a nejpřesnější teploměr pro Android a iOS na světě.

Tympani je kompaktní a dává přesný odečet teploty už za 2 sekundy. K připojení k telefonu používá klasický 3,5mm jack, přes který se i napájí. Pro snadnější používání dostanete s teploměrem i prodlužovací kabel a praktické pouzdro pro přenášení.

Tympani

V telefonu spolupracuje s aplikací Caring Things Android a iOS. Ta nabídne mnohem víc než jen měření tělesné teploty. Pomocí specializované funkce Journal můžete sledovat teplotu, symptomy a anamnézu celé rodiny.

Pokud máte onemocnění, které vyžaduje, abyste si kontrovali své životní funkce v pravidelných intervalech, můžete si určit pečovatele, který dostane upozornění, pokud si zapomenete celý den změřit teplotu. Další zajímavou funkcí, kterou pro změnu ocení rodiče malých dětí, je virtuální lékař, se kterým se můžete spojit přímo z aplikace a přes telemedicínu s ním zkonzultovat naměřenou teplotu a symptomy.

Tympani

V rámci kampaně na Indiegogo může být Tympani váš už za 25 dolarů (600 Kč). Na dalších 8 dolarů (190 Kč) pak vyjde mezinárodní doprava. Předběžné datum dodání je prosinec 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 26. 10. 2015
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 15 684 dolarů (18. 9. 2015 20:00)

Knoflík, který monitoruje teplotu a vlhkost

Chcete znát okolní teplotu a vlhkost? S miniaturním zařízením Tempi není nic jednoduššího. Do drobného knoflíku, který má pouhých 34,29 milimetrů v průměru a je silný 8,6 milimetrů, se podařilo vměstnat nejpokročilejší teploměr a vlhkoměr, který se přes Bluetooth 4.0 připojí k zařízení s Androidem a iOS.

Jeho používání je jednoduché. Tempi neobsahuje žádná tlačítka, přepínače, displeje nebo konektory. Na obyčejnou knoflíkovou baterii funguje 9 měsíců a v paměti udrží naměřené údaje měsíc. Jeho síla pak spočívá v mobilní aplikaci. Z jednoho zařízení můžete sledovat až 9 lokalit. Zatímco jste na cestách, můžete sledovat svou polohu na mapě.

Tempi

Možnosti použití Tempi jsou skutečně široké. Nahradí zastaralé konvenční teploměry a vlhkoměry a je mnohem flexibilnější. Podporuje rozsah teplot od -30 °C do 85 °C a vlhkosti od 0 až 100 %. Můžete s ním stejně dobře monitorovat teplotu a vlhkost v dětském pokoji, umístit ho za okno nebo si ho vzít sebou při svých venkovních aktivitách.

Tempi

Jeden Tempi ve stříbrné nebo červené barvě vás v rámci limitované nabídky vyjde na 35 dolarů (830 Kč). Za dva zaplatíte 65 dolarů (1 540 Kč) a za tři 95 dolarů (2 250 Kč) plus poštovné. Předpokládané datum dodání je v prosinci 2015.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 9. 10. 2015
  • Požadovaná částka:5000 dolarů
  • Zatím vybráno: 14 170 dolarů (18. 9. 2015 20:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
Pepik
Bluetooth není zrovna ideální, chtělo by to wi-fi. I když rozumím že energetická náročnost by byla vyšší.
Jan
Hezké gadgety, ale žádný není pro WP, chce se mi říci, už zase.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze