Nové Moto Mody přidávají klávesnici a monitor zdraví

1
Nové Moto Mody přidávají klávesnici a monitor zdraví
  • Lenovo ukázalo dva nové Moto Mody
  • Livermorium Slider Keyboard přidává QWERTY klávesnici
  • Lenovo Vital funguje jako monitor zdraví

Jednou z největších konkurenčních výhod některých modelů řady Moto Z od Lenova je jejich rozšiřitelnost pomocí tzv. Moto Modů. Tyto rozšiřující prvky, které se snadno připojí na záda přístroje, mohou telefonu přidat například kvalitnější fotoaparát, výkonný reproduktor, projektor nebo silnější baterii. Nyní Lenovo avizovalo na svém Motorolola blogu další dva zajímavé Moto Mody.

První z nich nazvaný Livermorium Slider Keyboard, jak již napovídá jeho název, zaujme především všechny náruživé pisálky, kterým u dnešních dotykových smartphonů nejvíce chybí hardwarová klávesnice. Ta se v tomto případě vysouvá z boku a nabízí plnohodnotné QWERTY. Displej si navíc můžete sklopit do úhlu až 60 stupňů pro pohodlnější psaní.

Mnohem zajímavější je však druhý Moto Mod Lenovo Vital, který nabídne uživateli dokonalý přehled o jeho zdravotním stavu. Kromě měření srdečního tepu zvládne monitorovat i rychlost dýchání, saturaci kyslíku a dokonce vám z prstu změří přesný systolický a diastolický krevní tlak.

Lenovo Vital si Lenovo cení na 395 dolarů (necelých 10,5 tisíc korun s DPH) a k dispozici by měl být v dubnu. Za Livermorium Slider Keyboard zaplatí zájemci 99 dolarů (něco přes 2,5 tisíce) a na trh by se měl dostat později v zimě.

Lenovo Moto Z – videopohled

Lenovo Moto Z

Rozměry153,3 × 75,3 × 5,2 mm, 136 g
DisplejAMOLED, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 820 MSM8996, 2×2,15 GHz + 2×1,6 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 32 GB / 64 GB, microSD
Akumulátor2 600 mAh, doba nabíjení: 1:51 hodin

Zdroj: blog.motorola.com, gsmarena.com