Hale Orb z Indiegogo ukáže vašim blízkým fotky na televizi

GadgetMix
1
Hale Orb z Indiegogo ukáže vašim blízkým fotky na televizi
  • Hale Orb pro jednoduché sdílení multimédií na obrazovce televize nabízí zdarma neomezený prostor pro fotky a 5 GB pro videa
  • Fitness náramek Kiddo pro děti do 10 let monitoruje aktivity i hravou formou učí zdravé návyky

Sdílejte své snímky s blízkými

Naprostou většinu fotografií, které dnes pořídíme. máme pouze v elektronické podobě, jen v nepatrném zlomku případů si je necháme vytisknout. Fotografie sdílíme na sociálních sítích a prohlížíme si je na monitorech počítačů nebo displejích telefonů a tabletů. Jak se ale o ně podělit například s dědečky a babičkami, kteří si s moderními technologiemi tak nerozumí?

Zajímavý gadget Hale Orb, který nás zaujal na Kickstarteru, však právě tento problém řeší, a to elegantním způsobem. Jeho jméno se vyslovuje „ha-leh“, což v havajštině znamená „domov“. Elegantní koule, která se stane ozdobou každého obývacího pokoje, je ve skutečnosti dálkovým ovladačem, který vám a vašim blízkým umožňuje procházení sdílených fotografií a videí na jakékoliv televizi s HDMI konektorem, do kterého je zapojený malý Stick připojený přes Wi-Fi k internetu.

Hale Orb

Celé to přitom funguje jednoduše. Do cloudu nahrajete nebo pošlete fotografie nebo můžete použít automatické sdílení, kdy Hale Central Cloud automaticky skenuje vaše účty na Facebooku, Instagramu, Google Fotkách nebo Dropboxu. Pokud se v cloudu objeví nové přírůstky, odešle se upozornění do Orbu, který je se Stickem propojený prostřednictvím Bluetooth, a ten se rozbliká.

Poté stačí už jen kliknout na Orb a můžete se pustit do prohlížení. Otáčením horní poloviny Orbu se přitom prochází mezi jednotlivými položkami. Zatřesením pak dáte najevo, že se vám fotografie líbí.

Hale Orb

Samozřejmě že ne u všech fotografií je žádoucí, aby je viděli všichni, zvlášť maminky. K dispozici je tak možnost sdílet fotografie s konkrétním hashtagem, například rodinné fotografie označíte jako #family. Můžete si také vybrat, kdo bude členem vašeho kanálu, a vybrat fotografie, které mohou vidět všichni. V budoucnu by pak měla přibýt možnost vytvářet si více kanálů s různými členy. Tímto způsobem si například vytvoříte samostatné kanály pro své rodiče a přátele.

Další plánovanou funkcí je hlasové ovládání, kdy bude možné Orb hlasovým příkazem požádat, aby ukázal konkrétní fotografie. Hale Orb má v sobě zabudovaný nejen mikrofon, ale i reproduktor, takže se v tuto chvíli jedná pouze o softwarovou záležitost.

Hale Orb

Hale Orb můžete mít ve dvou barevných provedeních – Latte, které je z plastu, a Dark Wood, které je ze skutečného tmavého dřeva. Součástí balení je pak samotný Orb a dále Stick, napájecí USB kabel pro Orb, napájecí kabel a síťový adaptér pro Stick. V rámci účtu na Hale Central Cloud pak můžete zdarma využít neomezený prostor pro fotografie a 5 GB pro video.

V rámci Early Bird nabídky můžete mít Hale Orb ve verzi Latte za 139 dolarů (3 280 Kč), zatímco varianta Dark Wood je o 60 dolarů (1 420 Kč) dražší. Jedinou nevýhodou pak je, že výrobci produkt zasílají pouze do USA a Japonska. V případě zájmu vás tak čekají ještě další náklady v podobě některé z přeposílacích služeb. Datum dodání se odhaduje na prosinec 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 1. 7. 2017
  • Požadovaná částka: 20 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 30 611 dolarů (15. 6. 2017 20:00)

Fitness náramek pro vaše děti

Nejrůznější fitness náramky používá stále více lidí. Kiddo je však proti svým konkurentům v něčem speciální. Je totiž určený pro děti ve věku od 3 do 10 let. Jejich rodiče tak mohou prostřednictvím mobilní aplikace mít neustále pod kontrolou jejich zdraví, aktivity i průběh spánku.

Integrovaný senzor 4v1 měří teplotu pokožky, srdeční frekvenci, pocení i úroveň aktivity. Získané údaje jsou analyzovány pomocí speciálních algoritmů, které se učí, co je normální, a dokážou detekovat neobvyklé vzory. Při jejich vývoji použili autoři Kiddo data o více než 600 dětech různého věku a etnik.

Na rozdíl od jiných produktů však současně Kiddo klade velký důraz na zábavnost a motivaci nejen dětí, ale i jejich rodičů. Vzhled náramku je možné přizpůsobit pomocí vyměnitelných krytů. Vaše dítě se tak v krátkém okamžiku stane ze superhrdiny dinosaurem, příšerou nebo mořským tvorem.

Kiddo

Gesty ovládané hry pak podporují aktivní chování. Dítě může zpívat karaoke, hrát kámen-nůžky-papír, ovládat vestavěné LED nebo hrát na různé virtuální hudební nástroje v Rockbandu. Kiddo však podporuje i zdravé návyky. Za pravidelné čištění zubů, dodržování pitného režimu nebo zdravé stravování dostává dítě body, což podporuje jeho soutěživost.

Kiddo však může udělat rodičovství i sociálnější. V aplikaci si můžete vytvořit vlastní podpůrnou síť. Zvláštní přístup můžete udělit prarodičům, tetě, chůvě nebo například učiteli, kteří tak mohou zasáhnout, když vy nemůžete. Aplikace však poskytuje i personalizovaný obsah s rodičovskými a medicínskými tipy a na rodinu orientovaný sociální obsah.

Kiddo

V rámci Super Early Bird nabídky můžete mít Kiddo už za 79 dolarů (1 860 Kč). V ceně jsou přitom dva výměnné kryty. Odhadované datum dodání? Prosinec 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 15. 7. 2017
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 45 526 dolarů (15. 6. 2017 20:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com