LG WK9 cílí proti Amazon Echo Show

LG WK9 cílí proti Amazon Echo Show
  • Chytrý reproduktor LG WK9 patří do řady ThinQ
  • Kromě Google Assistant nabízí stereo reproduktory a 8" displej
  • Má za úkol konkurovat Amazon Echo Show

Na poli digitálních asistentek, které ovládnou digitální domovy, přituhuje. Nejnovějším přírůstkem v boji mezi Asistentem od Googlu a Alexou od Amazonu je nový chytrý bezdrátový reproduktor LG WK9 z řady ThinQ. Ten se stal přímou odpovědí na Amazon Echo Show, který jako první nabídl zabudovaný rozměrný dotykový displej pro snadnější ovládání nejen hlasem.

Přestože je inspirace zjevná, není LG WK9 pouhou kopií. Proti svému konkurentovi má v některých parametrech navrch. Tak předně nemá pouze jeden přední reproduktor, ale hned dva, které jsou umístěné po stranách dotykového osmipalcového displeje, což je o palec více než u Amazonu.

LG WK9
LG WK9

Kvalitní zvuk však není pouze o počtu reproduktorů. Na těchto pracoval legendární audio výrobce Meridian. Zvukový projev by tak měl být vynikající a potěšit i ty nejnáročnější posluchače. Právě nepříliš kvalitní zvuk je přitom jednou ze slabin současných chytrých reproduktorů.

Z další výbavy toho zatím příliš nevíme. Nad displejem je umístěna přední kamera, takže WK9 bude možné použít i pro videohovory. Pro přenos multimediálního obsahu z dalších zařízení je zde pak vestavěná funkce Chromecastu.

Amazon Echo Show
Amazon Echo Show

Na trhu by se mělo LG WK9 objevit v průběhu léta za dosud neznámou cenu. Ta by nicméně měla být obdobná jako u konkurenčního Amazon Echo Show, který se prodává za 230 dolarů (6 tisíc korun včetně DPH).

Zdroj: lg.com, gsmarena.com, techradar.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze