Arsenal z Kickstarteru udělá vaše fotografie lepší

GadgetMix
3
Arsenal z Kickstarteru udělá vaše fotografie lepší
  • Arsenal používá umělou inteligenci vytrénovanou na tisících fotografií
  • Dokáže automaticky nastavit fotoaparát pro perfektní záběr
  • ZUS Smart Tire Safety Monitor sleduje v reálném čase teplotu a tlak v pneumatikách
  • Dokáže odlišit přirozené kolísání tlaku od pomalé ztráty vzduchu

Umělá inteligence pro zrcadlovky z vás udělá mistra

Umělá inteligence se neustále zlepšuje a proniká do stále více oblastí. Zatím posledním přírůstkem je Arsenal, malé zařízení, které dodá umělou inteligenci do fotografování s digitálními zrcadlovkami a systémovými kompakty. Myslíte , že se tak ztrácí kouzlo fotografování? Řada lidi si to nemyslí a na Kickstarteru se již z požadovaných 50 000 dolarů dostal na více než milion.

Arsenal je tvořen hardwarovou jednotkou, která ovládá samotný fotoaparát. Ta váží pouhých 57 gramů a k fotoaparátu se připevní pomocí sáněk blesku. Samotnou komunikaci s fotoaparátem zajišťuje USB kabel a pro spojení se smartphonem, ve kterém je nainstalovaná aplikace, používá Bluetooth nebo Wi-Fi. Integrovaná baterie, která se nabíjí skrz USB, pak vystačí na šest hodin provozu.

Arsenal

Autor Arsenalu Ryan Stout slibuje, že s ním už nikdy neprošvihnete perfektní záběr. Jedním kliknutím můžete aktivovat asistenta nastavení, jehož umělá inteligence je vycvičená na tisících fotografií a přidružených metadatech. Díky tomu je schopná na základě 18 různých faktorů nastavit ideální expozici pro konkrétní scénu.

Arsenal

Arsenal však využijí například krajináři, kteří používají skládání několika snímků s různým nastavením expozice pro dosažení vyššího dynamického rozsahu (HDR). Arsenal to nejenže zvládá automaticky na jedničku, ale umí skládat i snímky s odlišnou rovinou zaostření pro dosažení proostření celého snímku. Jiný režim pak dosáhne efektu dlouhé expozice složením několika snímků, díky čemuž se obejdete bez použití ND filtru.

Arsenal

Další oblastí, ve které je Arsenal silný v kramflecích, je časosběrné video neboli timelapse. V přehledném rozhraní lze nastavit jednotlivé parametry a na Arsenalu necháte, aby se postaral o průběžné změny expozice pro hladký světelný přechod mezi dnem a nocí. V průběhu zaznamenávání časosběrného videa si můžete zobrazit jeho náhled, zkontrolovat pokrok nebo provést korekce.

Arsenal

Aplikace však rovněž funguje jako bezdrátové ovládání na vzdálenost až 30,5 metru. Ve svém smartphonu můžete nastavit rychlost závěrky, clonu, ISO a veškeré změny se projeví v živém náhledu. Samozřejmostí je pak i vzdálená spoušť.

Arsenal

Spolehnout se však můžete i na tzv. inteligentní spoušť, která pracuje v několika režimech. Dokáže detekovat úsměv, zvuk, světelné podmínky, ale i dokonce rychlý pohyb, což se hodí například při fotografování divoké zvěře. Všechny pořízené snímky je rovněž možné v aplikaci prohlížet, hodnotit a dále importovat do Adobe Lightroom nebo v plném rozlišení sdílet na Facebook, Instagram a 500px.

Arsenal

V tuto chvíli je Arsenal kompatibilní s vybranými modely značky Canon, Fuji, Nikon a Sony. V budoucnu by však měla přibýt podpora značek Panasonic, Pentax a Olympus. Seznam podporovaných modelů naleznete na webu výrobce.

V rámci limitované nabídky na Kickstarteru může být Arsenal váš už za 150 dolarů (3 560 Kč) a ušetříte tak 40 procent z budoucí maloobchodní ceny. Předpokládané datum dodání je pak v lednu 2018.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 22. 6. 2017
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 1 080 437 dolarů (9. 6. 2017 19:00)

Chytré ventilky upozorní na ztrátu tlaku

Podhuštěné pneumatiky nejenže mohou zhoršovat jízdní vlastnosti automobilu, ale také zvyšují jeho spotřebu. Chytré ventilky ZUS Smart Tire Safety Monitor dokážou sledovat úroveň tlaku v pneumatikách doslova v reálném čase. Včas vás upozorní i na jakékoli pomalé a nepatrné úniky vzduchu.

Monitorovací systém se skládá z bezdrátových senzorů, které jednoduše našroubujete na ventilky pneumatiky, a přijímače, který zapojíte do zapalovače a pak jednoduše přes Bluetooth spárujete se svým smartphonem. Přijímač je navíc vybavený oboustranným USB konektorem a funguje i jako autonabíječka. Samotné senzory pak napájí klasická knoflíková baterie CR1632.

ZUS Smart Tire Safety Monitor

Zprovoznění systému tak zvládne každý a nezabere mu to více než 10 minut. Nemusíte se přitom bát toho, že vám někdo senzory odšroubuje a ukradne. Součástí balení je totiž i sada pojistných matic, které je drží bezpečně na místě.

ZUS Smart Tire Safety Monitor

Jednotlivé senzory poté detekují teplotu a tlak v pneumatikách a údaje odesílají v reálném čase do aplikace. Všechny údaje jsou navíc ukládány do historie a speciální algoritmus z nich dokáže odfiltrovat přirozené kolísání tlaku během dne způsobené změnami teplot a ukázat, jestli vaše pneumatiky pomalu neuchází. Přehledné rozhraní aplikace ukazuje tlak a teplotu všech čtyř pneumatik. Jedním klepnutím pak můžete zkontrolovat vývoj tlaku a teploty v konkrétní pneumatice.

ZUS Smart Tire Safety Monitor

Jeden ZUS Smart Tire Safety Monitor můžete mít v rámci Super Early Bird nabídky už za 97 dolarů (2 210 Kč) + poštovné. Proti očekávané maloobchodní ceně přitom ušetříte 23 dolarů (550 Kč). Odhadované datum dodání je už srpen 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 2. 7. 2017
  • Požadovaná částka: 20 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 169 002 dolarů (9. 6. 2017 19:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
ANO
Chtelo by to nejake varovani pred temito kickshit clanky, ze se jedna o legraci, aby to nekdo nebral vazne. Nicmene je vtipne, jak jsou lidi strasne hloupi, ze si koupi takovou picovinu jako treba tu AI pro DSLR:o))))))))) Ja se z toho normalni pocuram.
Cili vzali kod z digicamcontrolu, prelozili ho pro lagroid, do kamery zasunou nejaky USB-wifi bridge a chcou za to 300$ (ted "jen" 150$:o)
Jo, jak to ma nejakou debilni useless aplikaci pro detsky telefon a jeste neco s AI, tak se to musi prodavat:o))))
Radsi si za pulku koupim plnohodnotny tablet a budu to provozovat tam s milionem funkci navic (ten digicamcontrol je zdarma) + budu mit jeste tablet .....
M;)
Podobne ten merač tlaku pneumatík. Na trhu je ich už dlho viacero druhov, všetky merajú tlak a prípadne teplotu. Tento má akurát novú appku, ale zasa bez nej je nepoužiteľný, takže je to diskutabilné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze