Exprezident Trump dostal svůj účet na Twitteru zpět. Už ho ale nechce

Exprezident Trump dostal svůj účet na Twitteru zpět. Už ho ale nechce
Fotografie: Darren Halstead, unsplash.com
  • Elon Musk uspořádal anketu, zda má být bývalému prezidentovi obnoven účet na Twitteru
  • Ten o něj doživotně přišel po loňských násilnostech v Kongresu
  • Hlasování dopadlo těsně v jeho prospěch, s návratem ale nepospíchá

Elon Musk po svém nákupu sociální sítě Twitter předvádí zajímavý způsob vedení. Osobně řeší skoro vše, od personálních otázek přes monetizaci služby až po takové detaily, jako je způsob zobrazování odeslaných příspěvků.

A nyní se pustil dokonce o rozhodování o tom, co v jiných sociálních sítích řeší to nejnižší patro zaměstnanecké struktury nebo dokonce externí dodavatelé: rozhodování o (od)blokování uživatelských účtů. Nejde však o nic menšího než o účet bývalého amerického prezidenta Trumpa, který o něj doživotně přišel loni v lednu kvůli popírání výsledků voleb a výzvám k násilnému řešení této situace. Nešlo jen o Twitter, ale i další velké sociální sítě a platformy pro sdílení obsahu, jako je Facebook, YouTube a další.

Musk už dříve avizoval že s jeho působením na Twitteru nemá problém, ale nakonec se rozhodnutí rozhodl svěřit ostatním uživatelům pomocí jednoduché ankety ve svém příspěvku. Do ní se zapojilo 15 085 458 uživatelů a ve prospěch obnovení Trumpova účtu se vyslovilo 51,8 procenta z nich. „Lidé promluvili. Trumpů účet bude obnoven. Vox Populi, Vox Dei,“ napsal Musk na Twitteru a citoval latinskou frázi, která v překladu znamená „hlas lidu, hlas Boží“.

Truth Social
Povšimněte si, že exprezident o sobě mluví v množném čísle.

Paradoxně ale Trump toto rozhodnutí nijak zvlášť nevítá. Twitter sice patřil během jeho úřadování mezi oblíbené sociální sítě a zákaz se pokoušel zvrátit soudně, ale nakonec se rozhodl rozjet vlastní sociální síť Truth Social. S jejím prostřednictvím pak oznámil, že „nikam nejdeme“. I když se Truth Social potýká s řadou problémů, Twitter na tom v současné době není o moc lépe. Přítomnost bývalého prezidenta na Truth Social je navíc jedinou předností této sítě. Jak ale bývá u politiků obvyklé, jejich rozhodnutí se nezřídka stávají předmětem změny, zvláště pak, když Trump v mezičase ohlásil, že se bude znova ucházet o prezidentský úřad.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze