Elon Musk říká, že by zrušil Trumpův doživotní zákaz Twitteru

Elon Musk říká, že by zrušil Trumpův doživotní zákaz Twitteru
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Musk si myslí, že Trumpův zákaz byl hloupý a špatný
  • Jeho účet by tak případně obnovil
  • Nicméně koriguje svoje výroky o absolutní svobodě slova

Loňský zákaz pro Donalda Trumpa přispívat na Twitter a další sociální média byl zatím asi nejcitelnější trest, který následoval jeho výroky, jež skončily napadením amerického Kapitolu. Bývalý prezident se toto rozhodnutí snaží zvrátit soudně a také se prozatím bez větších úspěchů pokouší rozjet vlastní sociální síť. Nyní se možná schyluje k tomu, že se exprezident na svou oblíbenou sociální síť vrátí. Elon Musk je často tázán, jaká změny zavede, až se stane majitelem Twitteru a bude mít náležité rozhodovací pravomoci.

Myslím si, že nebylo správné zakázat Donalda Trumpa,“ řekl podle techcrunch.com. „Myslím, že to byla chyba.“ Podle něj tento zákaz Trumpa neumlčel, naopak ho mohl mezi některými skupinami i posílit, a proto je nejenom kontraproduktivní, ale i morálně špatný.


Musk nicméně postupně upravuje svoje názory na to, co by na „jeho“ sociální síti mělo být. Jeho představa „absolutní svobody slova“ se postupně dostala až k vyjádření, že je v podstatě ve shodě se zákony většiny demokratických zemí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze