Elon Musk kupuje Twitter. Už zase a tentokrát prý doopravdy

1
Elon Musk kupuje Twitter. Už zase a tentokrát prý doopravdy
Fotografie: Brett Jordan, unsplash.com
  • Elon Musk přestal řešit otázku, kolik účtů ovládají boti
  • Nedojde tak k soudnímu procesu a transakce může pokračovat ke zdárnému konci
  • Později miliardář šokoval tím, že to urychlí jeho tajemný projekt X

Koupě jedné z nejznámějších sociálních sítí miliardářem Elonem Muskem je bezpochyby zprávou roku. Nejenom díky slavným jménům, ale i výši transakce a také následným problémům. Spor o výši účtů, které nepatří skutečným lidem, hrozil zrušením celého kontraktu nebo vleklými soudními spory. V úterý zástupci miliardáře oznámili Twitteru dopisem, že hodlá v této transakci pokračovat, čímž potvrdili dřívější zprávy, že věci jsou opět na dobré cestě.


Transakce bude pokračovat za podmínky, že bude pozastavena žaloba, která měla vyjasnit, jaký je podíl falešných účtů na Twitteru. To je důležitá metrika pro inzerenty. Zatímco samotná sociální síť tvrdí, že počet účtů ovládaných boty je nižší než 5 %, podle Muska to měla být celá pětina. Záměrem společnosti je uzavřít transakci za cenu 54,20 dolarů za akcii. Muskovo oznámení způsobilo, že cena akcií Twitteru vyletěla o více než 12 % nad 47 dolarů za akcii.


Není jasné, co Muska přimělo změnit názor. Soudní stání mělo začít 17. října, předchozí smlouvy měly jako rozhodný termín 24. říjen. Některé předchozí zprávy naznačovaly, že excentrický miliardář si uvědomuje, že ve světle války na Ukrajině a hrozícího zhoršení globální ekonomické situace není prostor pro nějaké další excesy. Zdá se ale, že překvapením není konec. Později Musk na Twitteru napsal, že koupě Twitteru poskytne „urychlení“ zcela jiného projektu, „X, aplikace pro všechno“. Muskův záhadný softwarový velkolepý plán může být stejně dobře skutečný záměr jako vtip. Nicméně doména x.com je v jeho držení.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Bylo toho napsáno mnoho o Leon Musk, nicméně soudní spor s nejasným výsledkem, tak to radši koupí. Miliarda sem nebo tam, to pro něj nic neznamená. Něco jiného je však pozadí všech těchto služeb, nedovedu ani spočítat kolikrát byly předmětem různých šetření a přesto se nic nestalo, stále existují a dokonce rostou jak houby po dešti. To znamená, že pro někoho, hodně mocného, jsou nezbytným zdrojem informací. A tak vlastně jsou i nadále budou nezničitelní, zejména když nad nimi drží ochranou ruku nejmocnější státy světa.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze