Twitter pod Muskem: modrá nálepka za 8 dolarů měsíčně

aktualizováno
Twitter pod Muskem: modrá nálepka za 8 dolarů měsíčně
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • U významných lidí Twitter ověřuje účty a označuje je jako autentické
  • Musk počítá s tím, že toto zpřístupní každému za měsíční poplatek
  • Funkce má být zavedena brzy

Aktualizováno 2. 1. 2022

Podle předpokladů je celý systém placeného prémiového členství na Twitteru na spadnutí a nyní známe i přesnou cenu. Částku 8 dolarů měsíčně (asi 200 korun) oznámil přímo nový majitel na svém účtu.


Zároveň s tím také odmítl všechny kritické výtky. Část z nich se vymezovala vůči vysoké ceně, další pak varují před tím, že na tomto velice vlivném sociálním médiu bude nyní těžší rozpoznat důvěryhodné zdroje. Majitelé „modrého odznaku“ budou mít přednost i v odpovědích a výsledcích vyhledávání.

Původní informace z 1. 11. 2022

Poté, co došlo k finálnímu převzetí sociální sítě Twitter Elonem Muskem, bylo jeho prvním krokem propouštění v nejvyšším vedení. A na další kroky nebylo nutné čekat a tentokrát se týkají i uživatelů. Konkrétně těch, u nichž Twitter ověřil totožnost, a u svého jména tak mají modrý odznak, který je zárukou autentičnosti účtu a poskytnutých informací.

Sociální síť tuto službu nabízí už od roku 2009. Nejdříve Twitter aktivně oslovoval účty, které vlastnily veřejně známé osobnosti, aby je vyzval k potvrzení jejich totožnosti za účelem ověření jejich účtů. V roce 2017 začala společnost aktivně vyzývat k podávání žádostí ty, kteří se domnívali, že by jejich účty měly splňovat podmínky, ale celý proces byl několikrát pozastaven a pravidla průběžně upravována.

Server theverge.com nyní uvádí, že nový majitel Elon Musk plánuje zvýšit cenu služby Twitter Blue na 19,99 dolarů za měsíc (asi 500 korun) a v rámci toho nabídnout i ověřování. To by znamenalo, že kdokoli by mohl získat modrý odznak pouhým zaplacením poplatku. Majitelé stávajících ověřených účtů dostanou na zaplacení 90 dní, jinak o svou výsadu přijdou.


Elon Musk k tomu pouze uvedl, že se celý proces ověřování „přepracovává“. Nicméně novináři informují, že se spuštění chystá velice brzy. Zaměstnanci pracující na projektu byli údajně v neděli informováni, že musí dodržet termín spuštění funkce do 7. listopadu, jinak budou propuštěni.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze