Twitter je definitivně Elona Muska. Začal tím, že vyhodil vedení

1
Twitter je definitivně Elona Muska. Začal tím, že vyhodil vedení
Fotografie: Brett Jordan, unsplash.com
  • Ve společnosti okamžitě skončil generální a finanční ředitel
  • Převzetí společnosti Muska stálo v přepočtu více než bilión korun

Nejbohatší člověk na světě, Elon Musk, převzal kontrolu nad společností a stejnojmennou sociální sítí Twitter. Potvrdil to například i na Twitteru, kde oznámil, že „Pták je osvobozen“. Pak začalo velké personální zemětřesení, které bylo obecně očekávané. Jen možná ne tak rychle.


Podle agentury Reuters okamžitě skončil generální ředitel Parag Agrawal a rovněž finanční ředitel Ned Segal. Oba byli přitom v době výpovědi v ústředí společnosti v San Franciscu a byli ven vyvedeni ochrankou. Nezůstalo však pouze u nejvyšší dvojice, propuštěna byla i Vijaya Gadde, vedoucí právního oddělení Twitteru. Ve společnosti dle agentury Bloomberg skončil i hlavní právník Sean Edgett, který byl taktéž vyveden ochrankou. Ve výčtu nově propuštěných figuruje dle businessinsider.com i Sarah Personette, ředitelka oddělení péče o zákazníky.

Ačkoliv zní celé dění velmi turbulentně a ve spojení s asistencí ochranky i nedůstojně, všichni vysoce postavení propuštění si samozřejmě přijdou na tučné odstupné. Agrawal obdrží více než 38 miliónů dolarů, Segal získá bezmála 25,5 miliónů dolarů, Gadde 12,5 miliónů dolarů a Personette 11,5 miliónů dolarů. Připomeňme, že původní plány Elona Muska zakoupit Twitter se datují do letošního jara, avšak zdálo se, že z nich sešlo. Vše se změnilo začátkem října, kdy potvrdil svůj zájem. Převzetí Twitteru jej vyšlo na 44 miliard dolarů, což je v přepočtu více než 1 bilión korun.