Clips: poutavá videa pro sociální sítě snadno a rychle

Apple aplikace týdne
2
Clips: poutavá videa pro sociální sítě snadno a rychle
  • Aplikace Clips od Applu umožňuje vytvářet krátké klipy pro sdílení na sociálních sítích
  • Vytváření klipů je rychlé, intuitivní a zábavné
  • Clips jsou zdarma a k instalaci budete potřebovat iOS 10.3

Krátká videa jsou hitem sociálních sítí a internetové komunikace. Úspěch sklízí na Snapchatu, Instagramu i Facebooku a jejich popularity si všiml dokonce i Apple. Vydal proto novou aplikaci s názvem Clips, která umožňuje snadno a rychle natáčet, upravovat a sdílet videa odkudkoli kamkoli.

Clips – Apple aplikace týdně

Clips cílí jednoznačně na mladou generaci. Jsou proto jakýmsi hravým nástrojem pro bleskový převod fádního obrazu v zábavný obsah určený pro kamarády. Jakmile aplikaci otevřete, ihned můžete začít natáčet video, fotit obrázky, nebo vybírat již pořízené fotografie a videa z telefonu. Podržením prstu pak jednotlivým obsahům přiřknete konkrétní délku.

Apple Clips 1

Fotografie i videa použité v klipu vidíte přehledně na časové ose a můžete je tedy jednoduše řadit za sebe a měnit jejich pořadí. Všechny části klipu pak můžete snadno upravovat a doplňovat o různé zajímavé prvky. Je možné přidávat textový komentář, který jednoduše namluvíte, aplikovat různé barevné filtry a snadno přidáte i všemožné nálepky, které audiovizuální obsah doplní. Velikost i umístění těchto nálepek snadno upravíte pomocí pohybů prstů po displeji. Mezi jednotlivá videa a fotografie lze přidávat i předpřipravené předěly. Nechybí ani možnost opatřit video hudebním podkresem, přičemž vybírat je možné z připravených znělek i z vlastní hudební knihovny.

Apple Clips 2

Ovládání je velice intuitivní a sami rychle přijdete na to, co aplikace dokáže a pro koho je určena. Jakmile jste s výsledným klipem spokojeni, můžete ho kamkoli sdílet, nebo si ho uložit do galerie obrázků a kdykoli se k němu vrátit. A jelikož aplikace pracuje s klasickou nabídkou pro sdílení, výsledný klip si můžete snadno poslat třeba do cloudového úložiště. Video je vždy čtvercové a ve formátu .mov, takže ho kdekoli snadno přehrajete.

Aplikace Clips je dostupná v App Storu zcela zdarma. Optimalizovaná je jak pro iPhone, tak i pro iPad. Je ale nutné, abyste na svém zařízení měli nainstalovaný nejnovější systém iOS s označením 10.3.

Stáhnout Clips

App Store (zdarma)