WWDC 2018 pomalu klepe na dveře. Na co se těšit?

5
WWDC 2018 pomalu klepe na dveře. Na co se těšit?
  • WWDC začíná 4. června a hlavní slovo budou mít operační systémy
  • Apple zvažuje odemknutí NFC čipu třetím stranám
  • Vyloučena není ani možnost představení nového hardwaru

Vývojářská konference WWDC oficiálně začíná již 4. června a bude se konat v San José. Hlavní slovo by měly mít hlavně systémy, tedy iOS 12, macOS 14, tvOS 12 či watchOS 5. Vyloučena však nejsou ani některá zařízení, ke kterým se řadí aktualizovaný MacBook Air, iPhone SE2 nebo iPad Pro s Face ID.

O novém iOS 12 je jisté pouze jedno. Apple si je velice dobře vědom, že iOS 11 je svými chybami a záseky jednoznačně ten nejhorší iOS, který kdy vyšel, což bude chtít napravit. iOS 12 by tak měl být již od vydání stabilním a bezpečným systémem, který bude mít dle uniklých informací spoustu nových funkcí jako například Always on nebo kompletně přepracované ovládací centrum. Dále se hovoří o možnosti používat Animoji při volání na FaceTime, rozšířených možnostech ARKitu a aplikaci Zdraví. Zajímavá je také spekulace, která říká, že Apple v iOS 12 otevře NFC čip třetím stranám! Co to znamená? Mohli bychom pomocí iPhonu platit pomocí aplikací třetích stran, odemykat dveře či párovat různá Bluetooth zařízení. Ve spojitosti s macOS 14 se pak nejvíce hovoří o možnosti spouštění aplikací, které jsou navrženy pro iOS a přibýt by měla možnost zapnout tmavý režim.

iOS 12

Pokud se Applu za poslední dobu povedl nějaký operační systém, je jím bezesporu watchOS 4, a tak se od jeho nástupce příliš neočekává. Apple Watch, kde bude nainstalován nejnovější watchOS 5, by tak měly umět pouze více ciferníků, detailnější monitorování aktivit a mít aplikaci monitorující spánek. O tvOS 12 se toho příliš neví, takže si budeme muset počkat až do pondělí.

iPad Pro Face ID

Pokud by skutečně došlo k tomu, že by Apple představil nějaká nová zařízení, máme pro vás několik tipů. V případě iPadu Pro se mluví o tom, že by měl disponovat Face ID či bezrámečkovým displejem, avšak trochu překvapivě nebude mít OLED panel, ale LCD, díky němuž zůstane cena iPadů Pro přibližně stejná. Těšit bychom se měli také na osmijádrový procesor Apple A11X Bionic, který bude o pár procent výkonnější než jeho předchůdce Apple A11 Bionic.

Druhá generace iPhonu SE je vůbec tou nejpravděpodobnější možností, jelikož unikla nová fotografie, kde je vidět stažená instalace iOS 12. Na této informaci by nebylo nic tak převratného, pokud by ovšem nepotvrzovala příchod nových Animoji pro iPhone X a právě iPhone SE2! S největší pravděpodobností tak uvidíme nejmenší jablečný telefon s TrueDepth kamerou a bezrámečkovým displejem. Dále by se měl dočkat skleněných zad, díky čemuž bude podporovat bezdrátové nabíjení, a procesoru Apple A10 Fusion. Nové MacBooky by mohly být tím nejlepším, co Apple na své vývojářské konferenci odhalí. MacBook Air je i přes svou desetiletou tradici stále dobrý přenosný pomocník. Je lehký, na svou váhu celkem výkonný a baterie mu vydrží celý den. Jedinou, zároveň ale obrovskou, nevýhodou Airu je displej, který má na dnešní dobu přímo tragické rozlišení, a tak se Apple (možná) rozhodl, že ho konečně aktualizuje. Aktualizovaný MacBook Air by měl disponovat Full HD rozlišením, dočkat by se měl i lehkých designových změn a vyrábět se bude ve více barevných variantách.

iOS 12
Diskuze ke článku
lest
ten screenshot s ios 12 je fake, vytvořil ho Zollotech jako koncept pro svoje video tak ten text upravte protože je úplně mimo a když už tak , tak by unikla první beta a ne finální verze ;) pokud chcete důkaz zde odkaz na jeho twitter : https://twitter.com/Zollotech/status/1001172559734476807
Kostak
Něco mě říká, že A10 Fusion v sobě nemá Secure Enclave a neuronový čip na vyhodnocování Face ID. Pokud má teda nové SEčko dostat tuto funkci, určitě nemůže mít tento procesor..
Jan
Jediné co mě zajímá je model SE. Hlavně jak se popasují s výbavou a jak moc vzroste cena, řekl bych, že o dost. Pokud bude dobrá výbava, rád připlatím. Současné SE je plné kompromisů a jde vpodstatě o recyklaci starého hw i konstrukce. V tomhle bude nový model jiný, protože na něm už bude muset probíhat náročnější vývoj, proto už to podle mého nebude ten "dostupný iphone", ale spíše nejmenší model klidně, plácnu, za 16k. Nechme se překvapit, snad to nepodělají.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze