Windy dokazuje, že i Češi umí dělat světové aplikace

Apple aplikace týdne
Windy dokazuje, že i Češi umí dělat světové aplikace
  • Windy dává na výběr hned ze dvou meteorologických modelů
  • K vidění je v ní až 35 meteorologických jevů
  • Aplikace pomáhala, když řádil hurikán Irma

Zakladatel Seznamu Ivo Lukačovič vyslal do světa další skvělou službu, která funguje na výbornou. Jmenuje se Windy a jedná se o aplikaci, která se díky přehlednému designu a jednoduchému ovládání řadí mezi absolutní špičku ve své kategorii.

Windy – Apple aplikace týdne

Windy se snaží určovat povětrnostní podmínky, přičemž k tomu využívá dva modely. Jeden je evropský ECMWF, který se řadí mezi ty nejpřesnější meteorologické modely. Druhý model je americký GFS, který je ale technicky dosti zastaralý a oproti tomu evropskému je velmi nepřesný. Je zde k vidění až 35 meteorologických jevů od počasí přes oblačnost až po výšku sněhové pokrývky. Vybere si každý.

Důkazem, že se jedná o aplikaci, kterou využívají spousty lidí po celém světě, je fakt, že tato aplikace významně pomáhala, když v USA řádil hurikán Irma. Pravidelně pomáhá také pilotům, námořníkům a záchranářům.

Na mapě světa si zde můžeme zobrazit několik různých předpovědí a opravdu každý si tu najde to, co ho zajímá. Aplikace je dostupná zdarma v App Store a časté aktualizace dokazují, že si vývojáři dávají opravdu záležet.

Stáhnout Windy

Google Play App Store

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze