Díky aplikaci Night Sky poznáte celý blízký vesmír

Apple aplikace týdne
3
Díky aplikaci Night Sky poznáte celý blízký vesmír
  • Night Sky je skvělou aplikací pro sledování vesmíru
  • Nabízí spoustu informací o hvězdách, planetách či družicích
  • Premium verze stojí 59 Kč měsíčně

Úroveň tzv. světelného smogu je v České republice relativně vysoká, a tak vidíme průzračnou noční oblohu opravdu málokdy. Když už se nám to poštěstí, rozhodně se vyplatí mít nainstalovanou aplikaci Night Sky. Pokud jste opravdoví vesmírní nadšenci, aplikaci si po pár minutách bez jakékoliv nadsázky zamilujete.

Night Sky – Apple aplikace týdne

Aplikace vyžaduje přístup k fotoaparátu, čímž trochu napovídáme, že pro zachycení jakéhokoliv souhvězdí či konkrétní hvězdy stačí jen správně zamířit fotoaparátem. Dovíte se spoustu zajímavých informací, mezi které patří samozřejmě název hvězdy, název galaxie, ve které se hvězda nachází, a velikost či složení vzduchu. Celá aplikace je přehledná, velmi dobře ovladatelná a v neposlední řadě také velmi přesná. Při brouzdání vesmírem vás navíc doprovází klidná a relaxační hudba.

Night Sky

Pokud se tak zajímáte o vesmír, minimálně za vyzkoušení tato aplikace stojí. Verze trial nabízí přibližně 20 % obsahu, což k vyzkoušení dostačuje. Za plnou verzi pak zaplatíte 59 Kč měsíčně.

Diskuze ke článku
MB
Moc nevím, co má znamenat věta "Dovíte se spoustu zajímavých informací, mezi které patří samozřejmě název hvězdy, název galaxie, ve které se hvězda nachází, a velikost či složení vzduchu."
Všechny hvězdy na obloze patří do naší Galaxie a nevím o tom, že by na hvězdách byl nějaký vzduch, jehož složení by šlo uvádět.

Jinak ta aplikace jsou spíš takové omalovánky na jedno použití.
Tonds
Skyview to umí už dlouho
Ribon33
Nic proti malůvkám, ale "Sky Map" pro android si na nic nehraje a zobrazuje to co má, souhvězdí jsou zobrazeny čarami a obrázky od "Da Vinciho" neruší to co právě hledám, navíc určení polohy pozorovatele je přesnější

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze