Jak se vrátit z iOS 12 zpět na iOS 11 bez ztráty dat

Apple akademie
13
Jak se vrátit z iOS 12 zpět na iOS 11 bez ztráty dat
  • iOS 11 lze nainstalovat na každé zařízení, kde je beta iOS 12
  • Před downgradem doporučujeme zařízení zazálohovat pomocí iTunes

Pokud jste si nainstalovali iOS 12 a nyní tohoto kroku litujete, nezoufejte. Ačkoliv je dle našeho názoru první beta iOS 12 celkem stabilní, jsou věci, které mohou každodenní používání znepříjemňovat. Na jakékoliv zařízení, na kterém máte nainstalovaný iOS 12, lze nainstalovat zpět iOS 11.4 bez ztráty dat.

iOS 12

Zařízení doporučujeme před jeho reinstalací zazálohovat skrze iTunes, protože se může stát, že vám ne všechny aplikace budou fungovat správně, přičemž o fotky a zprávy můžete přijít. Doporučujeme také smazat vývojářský profil, který jste si pravděpodobně při instalaci iOS 12 museli nainstalovat (Nastavení -> Obecné -> Profil). Tento downgrade provádíte na vlastní riziko, protože je možné, že instalace způsobí různé nepříjemnosti a Apple nic takového v žádném případě nedoporučuje. V našem případě však vše fungovalo v pořádku.

Jako první krok si stáhneme IPSW soubor iOS 11.4 a nainstalujeme iTunes, pokud ho již nemáme a připojíme zařízení pomocí USB k počítači. V iTunes klepneme na ikonu zařízení a vybereme Ověřit aktualizace, což musíme však udělat spolu s klávesou ALT (macOS) či Shift (Windows). Poté stačí vybrat IPSW soubor, který jsme si stáhli, a zařízení se nám během pár minut downgraduje zpět na iOS 11.

Diskuze ke článku
Tomáš Keller
Tomáš Keller
Jeden problém při vrácení na iOS 11.4 - v nastavení nejde otevřít slovník, hned spadne.
Offečka Jablečna
Co to melete? Proč by chtěl někdo přecházet z nejlepšího os na druhý nejlepší? Raději učte droidaře, jak flashovat a rootovat ty jejich zázraky, aby tam pak mohli nahrávat warez aplikace z Činy.
Bolero
Já iphone7 odložil a používám galaxy S9. Už jsem na to neměl nervy, jedna aktualizace chybu odstraní a další tři věci rozese*e. Takže dnes je to o volbě zůstat na totálně zmrveném ios11, nebo přejít na betu ios12, která je plná bugů a chyb. Bravo. Fascinuje mě, kam to Apple dotáhl, to jsem s iphony od začátku, ale takovou blamáž jako předvádí teď nepamatuju. Osobně to vidím tak, že iOS šlapal nejlépe, když bylo na trhu pár modelů a celý systém nebyl taková divočina jako dnes. Udržet to celé funkční na tolika konfiguracích je asi už i nad síly Applu. Za sebe mohu říci, že android dneska šlape bez debat lépe než iOS.
Michal Le
Mně po downgradu zmizely zprávy takže jsem musel i tak obnovit ze staré zálohy. iOS 12 je stabilní (poměrně) ale výdrž mi přišla znatelně horší a ještě není vše tak plynulé

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze