Apple aplikace týdne: Pocket

1

Při prohledávání internetu a sociálních sítí neustále narážíme na obsah, který bychom si rádi přečetli, ale nemáme na to zrovna čas. Proto se hodí aplikace, která takové články dokáže schraňovat, uložit pro přečtení offline a jednoduše je spravovat. Jednoznačně nejúspěšnější a snad i nejlepší aplikací tohoto druhu je Pocket – naše aplikace týdne.

Při každodenním procházení zpravodajských kanálů, sociálních sítí a dalších webových zdrojů informací často narazíme na článek, který bychom si rádi přečetli. Ne vždy je ale čas přečíst si ho okamžitě. Člověk by v takovém případě ocenil možnost uložit si ho na později, kdy se k němu bude moci v klidu vrátit. Pokud takové situace znáte, jistě se vám bude líbit aplikace s názvem Pocket. Ta slouží jako sofistikované odkladiště takovýchto článků a nabízí mnoho užitečných funkcí, které jejich správu i čtení usnadní a zpříjemní.

Pocket – Apple aplikace týdne

Na začátek je dobré ujasnit, jak se texty do Pocketu vlastně dostanou. Aplikace má své rozšíření, díky kterému můžete pomocí tlačítka pro sdílení článek do Pocketu uložit, a to prakticky odkudkoli. Své rozšíření má navíc Pocket i pro počítačové internetové prohlížeče včetně Chromu, Safari, Opery, Firefoxu či Microsoft Edge. Do čtečky si tedy články snadno pošlete i z počítače.

Pocket – aplikace týdne 1

Jakmile Pocket otevřete, zobrazí se vám seznam uložených článků. Zde si je můžete otevřít a přečíst, což vám aplikace usnadní tím, že je „očistí“ od reklam a dalších přebytečných prvků, takže na displeji uvidíte skutečně jen text a obrázky, které k článku patří. Font textu si navíc můžete přizpůsobit, písmo zvětšit a k dispozici je i tmavý noční režim, který ve tmě šetří vaše oči. Pokud jste navíc na čtení příliš unavení, k dispozici je i funkce předčítání textu, která funguje výborně i v češtině.

Skvělé je i to, že jakmile článek do Pocketu odešlete, aplikace si ho stáhne do paměti a vy si ho tedy budete moci přečíst i v metru, v letadle či v zahraničí, kde to s připojením k internetu bývá složitější. Články v aplikaci můžete snadno prohledávat, organizovat pomocí štítků, archivovat a také je snadno sdílet s přáteli. Tím se dostáváme rovněž k sociálním funkcím aplikace, které zahrnují možnost sledovat své známé a inspirovat se jejich tipy na články.

Pocket – aplikace týdne 2

Pocket v App Storu stáhnete zdarma, přičemž k dispozici je i verze plně optimalizovaná pro iPad. Pocket pak nabízí také verzi pro Android, webové rozhraní i nativní aplikaci pro Mac.

Stáhnout Pocket: Save Articles and Videos to View Later

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)