Vyhlížíte iOS 18? Na váš iPhone se aktualizace dostane 16. září

1
Vyhlížíte iOS 18? Na váš iPhone se aktualizace dostane 16. září
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Aktualizace se týká 24 modelů iPhone
  • Nejnovější iPhony 16 už startují rovnou s iOS18
  • Apple Intelligence dorazí později

Apple včera představil celou řadu nových produktů, mezi nimiž vévodila série iPhonů 16. Spolu s nimi přichází i zbrusu nový operační systém iOS 18, který byl poprvé představen už začátkem září, ale ve finální verzi se do telefonů dostane teprve nyní.

iOS 18

Bylo oznámeno, že aktualizace bude vypuštěna 16. září, tedy již v pondělí. Apple ji zpřístupní celkem pro 24 starších iPhonů. Celkově se iOS 18 objeví na 28 modelech, protože nejnovější iPhony 16 budou mít tento systém již předinstalovaný. Prodej těchto telefonů bude zahájen až po aktualizaci, konkrétně 20. září.

Aktualizace se týká loňských iPhonů 15, dále iPhonů 14, 13, 12, všech modelů iPhone 11 a dokonce i starších iPhonů X(r/s). Potěšeni budou také majitelé iPhonů SE 2. a 3. generace, známých jako verze 2020 a 2022.

Apple iOS 18
Modely Apple iPhone, které obdrží systém iOS18

Součástí iOS 18 zatím nebude očekávaná AI funkce zvaná Apple Intelligence, která dorazí až s aktualizací iOS 18.1 během října tohoto roku. Zpočátku bude podporován pouze anglický jazyk pro USA, přičemž v prosinci se podpora rozšíří do dalších anglicky mluvících regionů, jako jsou Velká Británie, Kanada a Austrálie. V příštím roce Apple přidá podporu dalších jazyků, včetně čínštiny, japonštiny, španělštiny a francouzštiny.

Bohužel bylo potvrzeno, že Apple Intelligence nebude dostupná na území států EU (včetně České republiky) ani pro uživatele s Apple ID registrovaným v EU. Funkce však bude fungovat, pokud budete mimo EU a nastavíte podporovaný jazyk. K využití bude samozřejmě potřeba kompatibilní iPhone (například letošní iPhony 16 nebo iPhone 15 Pro/Max) a minimálně 4 GB volného prostoru v paměti telefonu. Důvodem tohoto omezení je nejistota ohledně regulací, především v souvislosti s Nařízením o digitálních trzích (DMA).

Diskuze ke článku
Martin Makeš
Naposledy upraveno: 12:54
Ahojte iOS 18 bude mít kolik giga na iPhone 15 pro ?? Jinak tatka na iPhone 13 bude mít jinou váhu iOS 18 než můj 15 pro ? Jinak umělou inteligenci abych měl na iPhone 15 pro to budu muset zaplatit ?? To nebude zdarma ??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze