Záplava novinek od Infinix, Samsungu i Xiaomi

Záplava novinek od Infinix, Samsungu i Xiaomi
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Ve stejnou chvíli si naplánovalo Xiaomi prezentace pro Čínu i Evropu s odlišnými telefony
  • Samsung ukázal své podzimní novinky, véčko nečekaně přinesl Infinix a nepotěšil nás Google
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších novinek za uplynulý týden

V září jako by se roztrhl pytel s novinkami a my za sebou máme další nabitý týden. Nové telefony a tablety představil Samsung, přidalo se Xiaomi a zahanbit se nenechal ani Infinix. Tak vítejte u mNews.


mNews #256 – Záplava novinek od Infinix, Samsungu i Xiaomi

Podcast v audio formě

Začněme u čínského výrobce Infinix, který zcela nečekaně přispěchal se skládacím telefonem typu véčko. Zero Flip má několik silných stránek – partnerství s GoPro, odolný pant a velkou baterii. Vedle bezproblémové konektivity si užijete 4K ProStable záznam videa na přední i zadní kameru a speciální vlogovací režim. Pant drží v úhlech rozevření 30 až 150 stupňů a byl testování na 400 000 otevření a zavření. Baterie s kapacitou 4 720 mAh pak zajistí dlouhou výdrž, nabijete ho rychlostí 70 W. Telefon má 195 gramů a v rozloženém stavu 7,64 milimetrů. Výbavu špatnou nemá, otázkou je jak zvládne Infinix u své první skládačky odladit software.

Honor, nebo Xiaomi? Čínskou premiéru si včera odbyly novinky Redmi Note 14 Pro, které skvěle vypadají, nabídnou precizní zpracování se skleněnými zády i kovovým rámečkem, navíc s odolností IP69. Verze Note 14 Pro+ se navíc chlubí obří baterií s kapacitou 6 200 mAh. Na představení pro Evropu si musíme ještě počkat, ale já jsem tedy natěšený. Co se naopak ve stejnou chvíli představilo v Evropě je řada Xiaomi 14T, která má také skvělé zpracování, displeje i povedené foťáky za příznivou cenu. Verze Pro se navíc chlubí bezdrátovým nabíjením. Představení se dočkalo také véčko Xiaomi MIX Flip s velkým vnějším displejem, rychlým nabíjením a vysokým výkonem. Na modely 14T a MIX Flip navíc u nás již najdete první dojmy, protože tyto telefony míří do prodeje i u nás.

A hodinu poté nezahálel Samsung a ukázal nám své podzimní novinky v podobě telefonu Galaxy S24 FE, tedy fanouškovské edice, a tabletů Galaxy Tab S10+ a Tab S10 Ultra. Telefon vychází svou velikostí z modelu S24+, ale má některé ústupky, jako třeba menší baterii či slabší, ale efektivnější čipset. Stejně tak má teleobjektiv s nižším rozlišením. Ale de facto se stále jedná o vlajkový telefon s AI funkcemi za příjemnější cenu. I když… cena začíná na 19 tisících korunách. Ale dá se čekat, že bude rychle padat. Tablety mají více výkonu, plný přístup k Galaxy AI a uchvátil nás méně odrazivý displej. I tady platí, že na oba tablety i telefon už máme první dojmy.

A nakonec si nechám jednu nepříjemnou novinku. YouTube Premium zvyšuje cenu předplatného. Pro jednotlivce to je místo 179 korun 209. Studenti si musí připravit 129 Kč a největší změny se dočkala cena rodinného předplatného. Místo 269 korun je to 389. Připomínám, že služba vás zbaví reklam na YT, dá vám přístup k exkluzivnímu obsahu a streamování hudby na YouTube Music.

Tak co, ponecháte si předplatné YouTube Premium, nebo vás zvýšení odradilo a raději se smíříte s reklamami? Dejte vědět do komentářů a sledujte mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze