Infinix uvedlo ohebné véčko, které si rozumí s GoPro. Baterií chce konkurovat Xiaomi

Infinix uvedlo ohebné véčko, které si rozumí s GoPro. Baterií chce konkurovat Xiaomi
Fotografie: Infinix
  • Pant dokáže setrvat rozevřený v úhlech 30 až 150 stupňů
  • Výrobce jej navíc testoval na 400 000 otevření/zavření
  • Srdcem telefonu je 6nm čipset MediaTek Dimensity 8020

Kromě včerejšího evropského uvedení ohebného véčka Xiaomi Mix Flip jsme se dočkali také představení novinky značky Infinix, která se soustředí především na smartphony zajímavé poměrem cena/výkon a lze ji označit za průkopníka v oblasti bezdrátového nabíjení u skutečně levných modelů. Její nejnovější smartphone je přitom rovněž ohebný a konstrukčně se jedná o véčko. Zájemce láká na pokročilé možnosti provázání s akčními kamerkami GoPro, ale také překvapivě velkou baterii.

Obří baterie a pant testovaný na 400 000 ohnutí

Ačkoliv se Infinix, respektive její mateřská společnost Transsion, řadí mezi jednoho z největších výrobců mobilů na světě, až doposud se právě Infinix věnoval pouze smartphonům běžné konstrukce. Podle vzoru mnoha ostatních značek však nyní i Infinix vstupuje do vod ohebných, a to s véčkem Infinix Zero Flip. Partnerství s GoPro pak spočívá v příslibu bezproblémové konektivity s kamerkami GoPro, ale třeba i 4K ProStable videozáznam dostupný na přední i zadní kameře. Podobně jako Motorola má pak i tato novinka speciální režim záznamu videa, který má připomínat držení klasické videokamery. K dispozici je také AI Vlog Mode pro ještě snadnější a rychlejší tvorbu vlogů.

Nové véčko disponuje pantem se schopností držet v úhlech rozevření 30 až 150 stupňů, díky čemuž si lze telefon postavit jako stativ a natáčet například na 50Mpx ultraširokoúhlý objektiv. Integrace telefonu s GoPro umožňuje jednoduchou obsluhu a bezproblémovou konektivitu se zařízeními GoPro prostřednictvím programu Works with GoPro. Infinix Zero Flip dále nabízí režim GoPro, který uživatelům umožňuje přímo upravovat parametry zařízení GoPro a telefon může sloužit také jako monitor, což umožňuje sledovat a upravovat záběry GoPro v reálném čase.

Z hlediska životnosti se pak výrobce chlubí tím, že novinku testuje na 400 000 otevření/zavření, pant by tedy měl mít skutečně dlouhou životnost. Smartphone je rovněž chráněn ochranným sklem společnosti Corning, ačkoliv není specifikováno, o který typ se jedná.

Baterie má kapacitu 4 720 mAh.

Velkou zajímavostí, ačkoliv prozatím výrobce mnohé parametry tají, je baterie, která má kapacitu 4 720 mAh. Velikost je tak téměř identická s novinkou Xiaomi Mix Flip. Zero Flip má přitom rozumnou hmotnost 195 gramů a v rozloženém stavu má tloušťku 7,64 milimetrů. O výkon se má starat 6nm čipset MediaTek Dimensity 8020.

Z další výbavy jistě zaujme vnější 3,64" displej, který má mít přizpůsobitelné 3D animace a rychlé zkratky k aplikacím, jako je Instagram, YouTube nebo WhatsApp. Výrobce dále prozradil, že se můžeme těšit na integraci Google Gemini, reproduktory vyladěné společností JBL a dokonce i „AI-řízenou“ NFC peněženku, ať už se jedná o cokoliv.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze