Xperia 1 IV, Pixel 7 a další novinky od Google

mNews
3
Xperia 1 IV, Pixel 7 a další novinky od Google
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Google včera představil celou řadu novinek v čele s telefony Pixel 7 a hodinkami Pixel Watch
  • Dříve se dočkáme Pixelu 6a a Pixel Buds Pro nebo také nové vlajkové Xperie 1 IV od Sony
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších novinek z uplynulého týdne

Google včera představil několik nových telefonů, sluchátka a rovněž také spekulované hodinky. Tak se na to všechno podíváme. A na konci pro vás budu mít ještě novou špičkovou Xperii od Sony. Vítejte u mNews.

mNews #173 – Pixel 7, Pixel Watch a další novinky od Google

Podcast v audio formě

Pixel Watch s příchutí Fitbit

Začněme u chytrých hodinek, na které jsem se vážně těšil. V první řadě si všimnete extrémně zakulaceného designu a pouzdra z nerezové oceli. Pro ovládání vedle displeje poslouží také otočná korunka. Systémem je Wear OS, přičemž Google využívá své akvizice společnosti Fitbit, která se tak postarala o sportovní a zdravotní funkce. Nechybí podpora Google Asistenta a ovládání hlasem. Hodinky podporují navigaci v Google Mapách i bez připojeného telefonu a nechybí ani bezkontaktní placení. Hodinek se dočkáme letos na podzim. Do té doby Google slíbil odhalit další informace.

Známe podobu Pixel 7 (Pro)

Pojďme ale konečně na telefony. Další generace telefonů Pixel přijde opět ve dvou podobách: základní Pixel 7 a Pixel 7 Pro. Design z velké části vychází ze současné šesté generace s výrazným modulem pro fotoaparáty. Velkou změnou je však jeho materiál. Sklo se totiž změní v hliník. To působí stylově, ale fotoaparáty kvůli tomu už nebudou hezky schované, nýbrž vás doslova praští do očí. Mobily dorazí s novou generací čipsetu Tensor přímo od Googlu a na palubě bude nejnovější Android 13. Na trh se telefony dostanou na podzim. A více zatím nevíme.

Google Pixel 6a a Buds Pro přijdou v červenci

Podívejme se ale také na novinky, které Google na trh uvede výrazně dříve. V první řadě je tu telefon Pixel 6a, který designově vychází z šesté řady, ale nabídne menší displej s úhlopříčkou 6,1", hlavní a širokoúhlý snímač na zádech a rovněž také výkonný čipset Tensor přímo od Googlu. Prodej začne na konci července a cena 449 dolarů, u nás to v přepočtu znamená nějakých 13 tisíc korun.

Aktualizaci ale dostanou také sluchátka, tentokrát k lepšímu. Pixel Buds Pro se především chlubí aktivním potlačením okolního ruchu. Se zapnutým Transparentním módem naopak vedle hudby vnímáte i okolní svět. Výdrž baterie činí 11 hodin a 7 hodin se zapnutým ANC. Nakonec zmíním funkci Find My Device, díky které můžete najít i jen jedno ztracené sluchátko. Prodej začíná na konci července za 199 dolarů, tedy necelých 6 tisíc korun.

Sony představuje Xperii 1 IV

Novinky nepředstavoval jen Google, ale činilo se také Sony, které se pochlubilo novou vlajkovou lodí. Xperia 1 IV sice na první pohled vypadá identicky jak předchůdce, ale vylepšuje ve všech ohledech. Displej je stále protáhlý a s technologií 4K OLED, ovšem nyní má vyšší jas a lepší čitelnost na slunci. Stereo reproduktory jsou hlasitější a mají silnější basy. Čipsetem je Snapdragon 8 Gen 1 a ani tentokrát nechybí podpora paměťovek a 3,5mm jack. Mezi foťáky na zádech byl vylepšen teleobjektiv, všechny snímače podporují natáčení ve 4K při 120 FPS a zaostřování na oči. Konečně se zlepšila také selfie kamera na 12 Mpx. K telefonu zdarma dostanete přístup ke streamovací službě Bravia Core, kde si užijete kinofilmy v čele se Spider-Manem. Telefon přijde v polovině června... a teď se podržte... za 36 tisíc korun. No, je to prostě Sony. V předprodeji alespoň získáte špičková sluchátka WH-1000XM4.

Tak co na novinky říkáte? Nalákal vás Google na své nové telefony nebo hodinky? Nebo byste se raději ohlédli za Xperií? Dejte nám vědět do komentářů.


Diskuze ke článku
Patrik Čech
Patrik Čech
Tak jsem viděl fototest a videotest Xperia 1 IV vs Galaxy S22 Ultra a iPhone 13 Pro a očekávaný výsledek... Sony bída.
Mara Studna
Mara Studna
Cena uvedena na oficiálních stránkách SONY je 34 990!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze