Oficiálně potvrzeno: Alphabet odkoupil výrobce chytrého příslušenství Fitbit

Oficiálně potvrzeno: Alphabet odkoupil výrobce chytrého příslušenství Fitbit
Fotografie: Fitbit
  • Mateřská společnost Googlu odkoupila Fitbit
  • Fitbit produkuje chytré hodinky a náramky

Aktualizováno 1. 11. 2019

Rick Osterloh, senior viceprezident divize zařízení a služeb, dnes na oficiálním Google blogu potvrdil skutečnost, že Alphabet odkoupil světoznámého výrobce chytrých hodinek a náramků Fitbit. Částka, kterou mateřská společnost Googlu zaplatila, činila v přepočtu astronomických 48 miliard korun. V příspěvku dále uvádí, že do platformy Wear OS bude v budoucnu mohutně zainvestováno a s ohledem na tuto akvizici se můžeme těšit na příchod nových wearables zařízení „Made by Google“.

V prohlášení byl rovněž uveden příslib, ve kterém se Google zavázal nakládat s daty uživatelů nanejvýš opatrně.

Původní informace z 29. 10. 2019

Agentura Reuters informovala, že společnost Alphabet (mateřská firma Googlu) učinila nabídku majitelům společnosti Fitbit, což znamená, že byl projeven zájem o odkoupení. Podrobné informace prozatím neprosákly a můžeme jen spekulovat, kolik Alphabet Fitbit nabídl. Že se něco skutečně děje, naznačil i pondělní skok cen akcií Fitbitu, které vystřelily směrem vzhůru o celých 30 %.

Zdá se, že Alphabet by rád rozšířil své působení na trhu s wearables. Fitbit je protřelý hráč, který na trhu působí již 12 let. Před třemi navíc Fitbit odkoupil dalšího silného hráče, kterým byl Pebble. Alphabet, potažmo Google, by tak z obchodu jen profitoval. Nejbližší dny ukáží, zda je zájem ze strany Alphabetu trvá, stejně tak, zda bude s odkoupením Fitbit souhlasit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze