ThinkPhone25 pro pracanty a Oura Ring 4 nejen pro sportovce

mNews
ThinkPhone25 pro pracanty a Oura Ring 4 nejen pro sportovce
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • ThinkPhone25 neoslní výkonem ani výdrží, ale kvalitním zpracováním i displejem za fajn cenu
  • Sony představilo trojici produktů LinkBuds, Oura novou generaci Ring a MediaTek má vlajkový čipset
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších zpráv za uplynulý týden

Telefon v pracovním hávu si pro nás přichystala Motorola, dále si ukážeme nová otevřená sluchátka od Sony, chytrý prsten Oura Ring a nakonec také vlajkový čipset od MediaTeku. Tak vítejte u mNews.


mNews #257 – ThinkPhone25 pro pracanty a Oura Ring 4 nejen pro sportovce

Podcast v audio formě

Motorola představila model ThinkPhone25 a já se vyděsil, že jsem těch 23 předchozích nějak přehlédl. Ale nemusíte se lekat, skutečně jde o druhou generaci telefonu zaměřeného na firemní klienty. Vedle krytí IP68 a vojenského standardu 810H došlo i na bezpečnostní funkce pro práci s citlivými daty. 6,36“ obrazovka má SuperHD rozlišení a je typu pOLED LTPO. U výkonu však se superlativy musíme šetřit, čipsetem je Dimesity 7300, který odpovídá spíše vyšší střední třídě. Baterie s kapacitou 4 310 mAh je trochu zklamáním, alespoň lze nabíjet i bezdrátově. Zásadní je však podpora pět let a příjemná cena 12 999 Kč.

Nová sluchátka a jeden reproduktor nám ukázalo Sony. LinkBuds Open mají otevřenou konstrukci, takže okolní zvuk propouští přirozeně dovnitř uší. Je to zcela opačný trend oproti dokonalému odhlučnění, který má ale řadu zarytých fanoušků. Novinkou je ploutvička, která drží sluchátka v uchu. Podobná vzduchová ploutvička je i u dalších sluchátek, LinkBuds Fit. Ty však mají klasickou konstrukci špuntů. Propouštění okolního zvuku tak zvládnou pomocí ambientního režimu. První i druhá sluchátka vás vyjdou na pět tisíc korun. A rychle zmíním také malý reproduktor LinkBuds Speaker, který slibuje na svou třídu špičkový zvuk, pohodlné nabíjení, výdrž až 25 hodin a zvýšenou odolnost. Vyjde vás na 4 tisíce.

Zatímco se těšíme na příchod chytrého prstenu od Samsungu, společnost Oura představila již čtvrtou generaci Oura Ring. Ten má tělo z titanu a je tenčí než předchůdci, konkrétně pouhých 2,88 milimetrů. Hmotnost pak osciluje mezi 3,3 a 5,2 gramy dle velikosti. I přes menší velikost má být měření přesnější než dříve. To platí pro okysličení krve, monitoring spánku i srdeční aktivity. Novinkou je automatická detekce fyzických aktivit. Baterie vydrží až 8 dní na jedno nabití a cena startuje na přibližně 10 tisících korunách.

MediaTek útočí na nejvyšší pozice a jeho nový čipset Dimensity 9400 míří do vlajkových telefonů. Je vyráběn 3nm procesem a oproti předchůdci je také o 40 úspornější. Nová jádra by měla znamenat o 35 procent vyšší výkon v případě jednoho jádra a o 28 % u zapřažení více jader. Nechybí ani nový grafický čip podporující lepší ray-tracing, čip pro AI jazykové modely nebo podpora generování AI videa. Samozřejmě podporuje Wi-Fi 7, nový 5G modem a funguje s telefony s trojitým složením. První telefony s tímto čipsetem přijdou již na konci tohoto roku.

Jaký máte na značku MediaTek názor? Vadil by vám v telefonu čipset od nich? Nebo toto stigma už necítíte? Dejte vědět v komentářích a sledujte mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze