V hlavní roli titan a 8denní výdrž. Přivítejte prsten Oura Ring 4

V hlavní roli titan a 8denní výdrž. Přivítejte prsten Oura Ring 4
Fotografie: Oura
  • Mezigeneračně klesla tloušťka
  • Prsten je odolný až do 100 metrů pod vodou
  • Přesněji měří srdeční aktivitu

Společnost Oura, známá na trhu s chytrými prsteny, dnes představila už čtvrtou generaci svého prstenu Oura Ring. Nový Oura Ring 4 se pyšní tělem vyrobeným z titanu, které je oproti předchozím modelům výrazně tenčí. Tloušťka prstenu činí pouhých 2,88 milimetrů a hmotnost se pohybuje mezi 3,3 až 5,2 gramy v závislosti na velikosti. Výrobce se také chlubí širší nabídkou velikostí.

Oura Ring 4

Na snížení tloušťky se podílely i menší senzory, jejichž rozměry klesly z 1,3 milimetrů na 0,3 milimetrů. Přesto Oura zlepšila přesnost všech senzorů. Například měření okysličení krve je o 120 % přesnější a monitoring spánku o 30 %. Vylepšené je také měření srdeční frekvence a respiračního indexu během dne i spánku. Novinkou je automatická detekce fyzických aktivit.

Oura Ring 4 je kompatibilní se zařízeními s Androidem a iOS prostřednictvím Bluetooth Low Energy. Nová aplikace Oura, která spravuje všechny funkce prstenu, bude také kompatibilní s předchozí verzí Oura Ring 3. Zlepšen byl i proces sběru dat ze senzorů – prsten má nyní 18 senzorových cest oproti 8 u předchůdce.

Baterie udrží prsten v provozu až 8 dní, poté je nutné jej dobít pomocí nového nabíjecího stojánku.

Oura Ring 4 je dostupný na evropském trhu za startovací cenu 399 eur (zhruba 10 tisíc korun) ve stříbrné a černé variantě. Verze ve zlaté barvě stojí 549 eur (necelých 14 tisíc korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze