Sony vrátí Compact a Lítačka konečně v telefonu

mNews
2
Sony vrátí Compact a Lítačka konečně v telefonu
  • Do Česka míří inovativní (a drahý) Galaxy Fold od Samsungu, vyjde na 54 tisíc korun
  • Sony podle úniků hodlá oživit telefony kompaktnějších rozměrů a Apple pro nás má nejlepší aplikace roku
  • mNews přináší výběr toho nejdůležitějšího z uplynulého týdne, nově každý čtvrtek

V dnešním mNews si povíme o obřím Samsungu a naopak malém Sony. Mrkneme na nejlepší aplikace roku a čeká nás i dobrá zpráva pro Pražáky.

Sony vrátí Compact a Lítačka konečně v telefonu – mNews

Galaxy Fold se začne prodávat v Česku

Pokud si na Vánoce chcete koupit opravdu luxusní dárek, můžete pokukovat po ohebném Galaxy Fold. Ten se u nás začne prodávat již 13. prosince za 54 tisíc korun. Jde o cenu vysokou, která je však shodná v celé Evropě. Telefon je dokonce vystaven na osmi prodejnách Samsung, takže se na něj můžete i osobně podívat. Z úniků pak víme, že již příští rok by měl být představen levnější nástupce v designu véčka.

Sony chce do hry vrátit kompakty

Teď jsme si tedy ukázali jednoho 7palcového obra, co byste ale řekli na něco menšího? Sony údajně pracuje na dalším kompaktním telefonu, který má mít poměr stran 21:9 a úhlopříčku 5,5 palce. Zároveň to však vypadá, že bude osazen spíše výbavou střední třídy. I tak by šlo o chvályhodný směr, jaká bude skutečnost uvidíme z kraje příštího roku.

Nejlepší aplikace a hry podle Applu

Jako každý rok Apple vyhlásil nejlepší aplikace a hry pro platformu iOS. Z iPhone aplikací zabodovala Spectre Camera pro pořizování snímků s dlouhou dobou expozice a pro iPad Apple ocenil skicář Flow od Moleskine. Vítěznými hrami jsou velmi očekávaná Sky: Children of the Light a Hyper Light Drifter.

Aplikace Lítačka umí načíst kupóny

Nakonec mám skvělou zprávu pro Pražáky. Aplikace Lítačka totiž konečně zvládne načíst vaše zakoupené kupony, takže se můžete konečně zbavit fyzické karty a při kontrole revizorem vám vystačí telefon.

Lítačka byla posledním důvodem, proč s sebou neustále ještě tahám peněženku. Nyní se ji nebudu bát občas nechat doma. Teď už jen dodělat ten signál v metru a v Praze bude zase blaze.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Návrat Compactu je od Sony dobrý krok a jistě si příznivce najde.
ABC
Sony Xperia 5 svou velikostí vypadá jako compact

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze