Aféra Foldgate, nástupce iPhonu SE a další zprávy týdne

mNews
1
Aféra Foldgate, nástupce iPhonu SE a další zprávy týdne
  • Prodej Samsungu Galaxy Fold se odkládá kvůli problémům s prvními kousky
  • Na povrch vyplouvají nové spekulace ohledně nástupce iPhonu SE
  • Nedobrý konec potkal také YotaPhone a těšit se naopak můžeme na Forzu

Uplynulý týden přinesl i některé smutné zprávy, třeba očekávaný Galaxy Fold čelí problémům a naděje i obavy přináší spekulace o iPhonu SE. Vítejte u mNews.

Galaxy Fold má potíže a spekulace o iPhonu SE nevypadají dobře – mNews

Prodej Galaxy Foldu se odkládá

Ohebné telefony jsou podle mnohých budoucností. Jejich start se však příliš nepovedl a první vlaštovka od Samsungu se topí v problémech. První kousky se recenzentům rychle rozbíjí, ať už vinou zařízení nebo nešetrného zacházení. Samsung slibuje nápravu a původní datum vydání 26. dubna se odsouvá na neurčito. Nové datum bude známo již do několika týdnů. Nakonec připomenu, že u nás se minimálně na začátku telefon do obchodů nepodívá.

Dočkáme se nástupce iPhone SE?

iPhone SE byl jedním z mála opravdu malých telefonů a své fanoušky si našel. Nyní se čeká, jestli Apple odhalí nástupce. Podle posledních spekulací to vypadá, že bychom se nového telefonu měli dočkat již příští rok. Další odhady už tak nadějné nejsou – Apple evidentně pokračuje ve strategii úspor a nový SE by měl vycházet z iPhonu 6, který tak dostane nový procesor. Kdo se těšil na malý a moderní telefon má asi smůlu.

Konec YotaPhone, firma čelí bankrotu

Když se o něčem hodně mluví, neznamená to, že se to taky dobře prodává. YotaPhone byl nadějný pokus o telefon s e-inkovým displejem na zadní straně, který by šetřil baterii. Telefonům se nedařilo prorazit na západě a špatná finanční situace vedla k bankrotu firmy. Předpokládám, že mezi vámi žádný vlastník tohoto telefonu není, takže vás to moc mrzet nebude.

Forza pro telefony ještě letos

Forza je jednou z nejdůležitějších značek konzolového Xboxu a Microsoft oznámil, že se nový díl Forza Street podívá i na mobilní telefony. Hru již nyní můžete stáhnout pro Windows 10, na iOS a Android se podívá ještě letos. Nebudou chybět licencované vozy a důraz je kladen i na jednoduché ovládání. Tak snad nebude až příliš jednoduché.

Dnes z těch zpráv nemám úplně dobrý pocit, ale taková je realita. Pokud by vás ze světa mobilních telefonů zajímalo ještě více, najdete to na mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
Jiří
Jeden vlastník YotaPhonu, byť bývalý, se hlásí. Dobrovolně, bez mučení. Měl jsem ten první typ, C9660, moc toho zadní displej neuměl. Vlastně jsem díky němu začal používat Twitter, protože v ČR byly použitelné akorát Twitter a RSS čtečka, což už v té době byla technologie na ústupu. Byla to celkem dobrá frajeřinka do školy (poté, co výrazně zlevnil asi na 4 tisíce), ale to je tak všechno. Pak mi spadl, zadní displej se roztříštil a bylo po frajeřinkách. Telefon mám na památku schovaný pořád, ale už bych si jiný podobný asi nekoupil. Do jisté míry byla tato značka průkopníkem trhu - podobně jako Essential phone s notchem nebo další. Akorát se brzy ukázalo, že je to slepá ulička. E-ink displej bych si dokázal představit v nějakém ovládacím centru třeba chytré domácnosti, ale na ovládání telefonu se prostě nehodí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze