Skládací telefony, 4 MB FUP a další novinky z budoucnosti

mNews
Skládací telefony, 4 MB FUP a další novinky z budoucnosti
  • Na chystané skládací telefony láká Samsung i Huawei, odhalení se dočkáme již na MWC v Barceloně
  • Apple Pay přijde do pár týdnů a v Brně nabízí Wi-Fi zdarma v MHD, má to však drobný háček
  • mNews vám přináší ty nejzajímavější zprávy z uplynulého týdne

Sony si pohrává s rozšířenou realitou a další výrobci lákají na skládací telefony. Čeká nás opravdu nabitý únor. Vítejte u mNews.

Skládací telefony, 4 MB FUP a další novinky z budoucnosti – mNews

Sony představuje rozšířenou realitu DepthSense

Rozšířená realita postupně a pomalu hledá své místo v mobilních telefonech a nový koncept pro nás má Sony se svými senzory DepthSense. Hlavním lákadlem je přesné rozpoznávání velikostí a sledování objektů. Ukázka demonstruje kreslení prstem do vzduchu. Hotový výtvor lze k místu připoutat a sdílet ho s někým jiným. Využití se však najde také při focení i hraní her. Dá se čekat, že nový senzor najdeme u Xperie XZ4.

Skládací telefony přichází

Z posledních zpráv je jasné, že odhalení skládacích telefonů je na spadnutí. Představení pro nás chystá Samsung, jehož možnou podobu jsme zahlédli v reklamě. Zde jde o skutečný produkt lze jen hádat. Huawei představení plánuje na 24. února v Barceloně a všem již rozeslal pozvánky. Slibuje podporu 5G sítí a maximální výkon.

Apple Pay u nás během pár týdnů

Spuštění Apple Pay, tedy placení telefonem místo platební karty, je na spadnutí, i když okolo přesného data jsou stále tajnosti. Víme však, že co nejdříve budou službu podporovat MONETA Money Bank, Česká spořitelna, Fio banka, mBank, Air Bank a Komerční banka. Dočkají se i klienti Twista nebo Revolutu. Na konec roku si však budou muset počkat zákazníci ČSOB. Věřte mi, že tohle je návyková věc a na nošení karty rychle zapomenete.

Brněnská MHD nabídne Wi-Fi zdarma

Zprávu z roku 2009 si pro nás přichystalo Brno. Tedy… 2019, vážně je to novinka. V brněnské MHD se můžete nyní zdarma připojit k Wi-Fi. Má to háček. Online budete na 20 minut a vyčerpat můžete maximálně 4 MB. A rychlost připojení činí 256 kbps. Ne, k tomuhle vážně nemám co dodat. Wow.

Na jedné straně skládací telefony a na druhé 4MB FUP. Budoucnost je vážně krásná. Již za 20 dní nás čekají novinky z Barcelony. Do té doby najdete vše podstatné na mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze