Řada novinek od Samsungu a experimentální ASUS

mNews
Řada novinek od Samsungu a experimentální ASUS
  • Samsung ukázal inovovanou řadu Galaxy A80, která se nově nebojí ani experimentů
  • ASUS zkouší obousměrný výsuvný mechanismus a LG láká na průhledný telefon
  • Seriál mNews přináší ty nejdůležitější zprávy z uplynulého týdne

Samsung odhalil hned několik telefonů najednou a ASUS nebo LG zkouší trochu experimentovat. Nakonec navštívíme i Brno. Vítejte u mNews.

Řada novinek od Samsungu a experimentální ASUS – mNews

Samsung představil nové telefony Galaxy A

10. dubna nám Samsung v Miláně představil podobu nové řady Galaxy A. K nám se dostanou modely A20e, A40, A50, A70 a A80. Pokryjí tak širokou cenovou škálu, od nejlevnější dvacítky po A80 za 17 tisíc korun. První dva zmiňované nahrazují nejlevnější řadu J. A40 se může chlubit třeba hezkým displejem. A70 pak zaujme díky velké baterii a hlavním tahákem A80 je výsuvná konstrukce a otočný fotoaparát. Za novoty si však připlatíte.

ASUS zkouší výsuvný mechanismus na obě strany

Výsuvné telefony nejsou žádnou novinkou. Zatímco dříve se směrem dolů vytahovala klávesnice, dnes směrem nahoru vyjíždí foťák. ASUS experimentuje s kombinací obou směrů. Dole však nenajdete klávesnici, ale reproduktor. Zatím jde pouze o makety a není jisté, zda se takové řešení dostane do finálního produktu, ale řekněte sami, nejde o špatný nápad.

LG si patentovalo skládací a průhledný telefon

Patentů s ohebným displejem jsme si poslední dobou užili hodně. LG k tomu však přidává i průhlednost, jak můžete vidět na nákresech. Faktem je, že nejde o konkrétní zařízení a LG evidentně čeká, až dozraje technologie. Rozhodně to vypadá jak z nějakého sci-fi filmu.

Brno zvyšuje FUP v MHD

Nasazení Wi-Fi v MHD bylo podle Brna úspěšné. Připomínám, že počáteční FUP byl 4 MB, což vyvolalo spoustu posměšných reakcí. Dopravní podnik však navýšil limit na 100 MB a zrychlil na 384 kbps. Stále nejde o žádnou slávu, ale asi lepší než nic. Oproti tomu Ostrava nabídla v hromadné dopravě Wi-Fi neomezenou.

Pokud na nás nekoukáte ve Full HD, snad nyní zvládnete v brněnské šalině i nějaké to naše video.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze