Note10 je tady, nový OS od Huawei a nejvýkonnější procesor

mNews
Note10 je tady, nový OS od Huawei a nejvýkonnější procesor
  • Přivítejte novou vlajkovou loď Samsungu: Galaxy Note10 a Note10+ splní téměř všechna přání
  • Huawei nakonec představil vlastní operační systém, nejprve obstará internet věcí
  • Pořad mNews přináší pravidelné přehledy toho nejzajímavějšího ze světa telefonů

Největší novinkou minulého týdne bylo samozřejmě představení Samsungu Galaxy Note10. Dále se podíváme na nový systém od Huawei či procesor Snapdragon. Vítejte u mNews.

Note10 je tady, nový OS od Huawei a nejvýkonnější procesor – mNews

Samsung Galaxy Note10 je tady

Nová vlajková loď Samsungu připlula ve dvou velikostech. Note10 má obří 6,8palcový panel a menší Note 6,4palcový. Neliší se však jen velikostí displeje. Menší z dvojice má také o něco méně RAM, slabší baterii a nenajdete v něm slot pro paměťovky nebo senzor Time of Flight u foťáku. I tak se ale oba telefony okamžitě zařadily k tomu nejlepšímu na trhu.

Huawei představil Harmony OS

Překvapením bylo oznámení Harmony OS. Dle slov Huawei má být systém rychlejší a bezpečnější než Android. Minimálně zpočátku však bude zaměřen na internet věcí, a do telefonů se tak nepodívá. Ta možnost tu prý je, pokud by se opakovala krizová situace při spolupráci s Googlem. O moc více toho nevíme. Prvním podporovaným zařízením bude televizor od Honoru.

Nový výkonný procesor od Qualcommu

V benchmarku Geekbench se objevil nový osmijádrový procesor a dosáhl výsledku 13 tisíc bodů. Dle spekulací by se mohlo jednat o nový Snapdragon 865. Předchozí 855 je tu s námi již dlouho a nejnovější přetaktovaný 855+ je důkazem, že je trh připraven na nový vlajkový procesor. Očekává se představení v prosinci a nasazení v roce 2020.

Samsung maže reklamy s 3,5 jackem

Nakonec si dejme drobné odlehčení. Nový Note10 již nemá 3,5mm jack pro sluchátka a Samsung se rozhodl vymazat staré reklamy, ve kterých si utahoval z Applu, že již tento konektor nemá. Podobně to je i se slotem pro karty. Internet je samozřejmě krásné místo a ke zmíněným reklamám se stejně dostanete.

Trochu mi to připomíná situaci, kdy Apple představil Pencil a internet si připomněl, jak Steve Jobs stylus odsuzoval.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze