Huawei oficiálně představil Harmony OS, alternativu pro Android

22
Huawei oficiálně představil Harmony OS, alternativu pro Android
  • Primárně míří na chytré displeje či do automobilů
  • Huawei je připraven ho v případě potřeby kdykoliv nasadit do telefonů

Již delší dobu se spekuluje o alternativním operačním systému od Huawei. Doposud jsme mu říkali HongMeng OS. Na aktuálně probíhající vývojářské konferenci Huawei však došlo k překvapení. Generální ředitel společnosti Richard Yu světu oficiálně představil Harmony OS. Zbrusu nový operační systém, který má být dle slov ředitele mnohem rychlejší a především bezpečnější než Android.

Harmony OS

Nově představený operační systém je primárně zaměřen na tzv. Internet věcí. Zamíří tedy například do chytrých displejů, inteligentních reproduktorů nebo chytrých vozů. Do telefonů tak Harmony OS nemíří, alespoň prozatím.

Richard Yu totiž na konferenci uvedl, ze Huawei je připraven Harmony OS okamžitě nasadit také do telefonů, pokud by z jakéhokoli důvodu ztratil přístup k Androidu. Do případné vynucené změny bude Huawei ve svých telefonech i nadále používat systém od Googlu.

Ze strany Huawei jde však o jasný signál, že není zcela závislý na operačním systému Android a má jednoznačně připravený plán B se svým Harmony OS.

Diskuze ke článku
Petr
Představil... Zatím jsem viděl jen slajdy, kde mohou tvrdit co chtějí aniž by to reálně měli (to si nemyslím, ale pro příklad). Prý je to open source, takže se to dá stáhnout a zkusit zkompilovat? Mají třeba jeden z mobilů pro které je připravený obraz a dá se to testnout?
Paul-cz
Ukazali leda velké kulové. vykládali nesmysly jak je rychlejší, stabilnější a pod.....
Ale fotky nebo ukázka reálného běhu nikde. Takže zase nic
David
Opět jenom silácké řeči jako u Kirinu. Počkám si na finální výsledek.
Saj
Pěkné...sice možná nepředstavili nic konkrétního, ale Čínaní to dokážou. Huawei na to prostě má. Takže teď se jim možná smějete, ale za pár měsíců budete koukat.

Dokázal to Apple, dokáže to Huawei. A je to jen dobře, dominatní postavneí Androidu je dost děsivé, integrace googlu s celým světem je děsívá. Čína ať je komunistická nebo ne, není to země, která by za posledních 20 let napadla nějaké nezávislé země na bázi pomyslných zbraní atd..což se o zemi původu Androidu říct nedá. Za mě palec nahoru a Harmony OS s neustále zlpešujícím se HW Huawei určitě chtít budu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze