Samsung zametá stopy po tom, jak kritizoval Apple za chybějící jack

74
Samsung zametá stopy po tom, jak kritizoval Apple za chybějící jack
  • Samsung si ve svých reklamách utahoval z chybějícího jacku u iPhonů
  • Nyní se však musel tomuto trendu přizpůsobit a zmíněné spoty maže
  • To však vyvolalo vlnu zájmu o ně

Poslední dekáda se nese ve vzájemném soupeření iOS a Androidu, které ztělesňuje vzájemná rivalita firem Samsung a Apple. Zatímco firma s nakousnutým jablkem ve znaku má vlastní komunikační styl a s trochou nadsázky by se dalo říci, že si „žije ve svém vlastním vesmíru“, korejská společnost ve svých vyjádřeních a kampaních ráda komentuje kroky konkurence.

Když se Apple v roce 2016 rozhodl odstranit konektor jack, něco takového nemohlo zůstat bez odezvy. Filozofie Samsungu totiž tehdy byla tento audio konektor zachovat, což náležitě značka využila i ve svých reklamních kampaních.

Karta se však pomalu obrací a ani takový hegemon jako Samsung není schopen vytrvale vzdorovat těmto trendům. Jedním z důkazů je kupříkladu absence jacku u Galaxy Note10. Jak se ale postavit k minulosti, kdy podobné jednání sám kritizoval? Nejlepší by bylo, tvářit se, že se nic z toho nestalo a na všechno zapomenout. Samsung se však tyto reklamní spoty rozhodl v tichosti odstranit. To nebylo moc šťastné řešení, protože jak podotýká sammobile.com, došlo tak k tzv. efektu Streisandové – spoty tak nakonec vidělo více lidí než v době jejich uvedení.

Diskuze ke článku
RoMik
Pamatuji dobu, kdy každý mobil měl vlastní konektor na sluchátka. Pak se stal zázrak a standardizoval se jack. To byla krásná doba. Pak přišel "inovátor" Apple a do.je.bal co mohl, no a teď jsme zase 20 let zpět. Až si někdy říkám, že je škoda, že Apple kdysi nezkrachoval. Ta firma mi začíná v poslední době pít krev.
Dan
Když se tady rozplýváte nad použitím bezdrátových sluchátek, poraďte mi která koupit, abych měl zvuk synchronizovaný s videi, popř. aby nebyl opožděný ve hrách. Pár jsem jich vyzkoušel a prodleva byla u všech, takže pro mě nepoužitelné. Je dnes už situace jiná? Jinak doporučuji těm co utrácí horentní sumy za bezdrátová sluchátka, koupit za stejnou cenu drátová. Z kvality zvuku budete asi v šoku. A to i na telefonu.
Někdo
Téměř každý tech Guy na youtube popisuje svůj vysněný telefon asi takhle - miniaturní rámečky se stereo reproduktory namířenými dopředu a s kamerami a senzory ukrytými v nich. 3,5 jack. Větší baterie atd... Rozumím applu proč dělá to co dělá a nemám s tím problém, ale taky jsou to důvody které mě odrazují od koupi. Co ale nechápu jsou výrobci android telefonů - kdy můžou nabídnout něco jiného a tím si získat své zákazníky nebo si je udržet. Apple uživatel většinou zůstane u Applu a zvykne si. V jejich vesmíru ty rozhodnutí dávají i smysl. A jako současný android uživatel nevím jak dlouho u androidu vydržím když se android hardware čím dál víc snaží být jako iphone hardware. Když mi android zařízení nenabídne něco navíc oproti iphonu. A android os není důvod proč zůstávat loajální. Cena taky ne, když android ztrácí rychleji na ceně než iphone.
Někdo
3,5 jack je jedna z věcí která mě drží u android telefonů. Je pro mě praktická v tom že mám kvalitní drátová sluchátka, která se nepárují stačí zapojit kamkoliv. Nežere mě to baterii. Nemám žádné pouzdro. Můžou mě vydržet věky a když se mě poserou, koupím nové za rozumnou cenu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze