Nášup od Samsungu, nový Pixel a TikTok v koncích

mNews
Nášup od Samsungu, nový Pixel a TikTok v koncích
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Samsung včera představil nové telefony, ale došlo i na sluchátka, hodinky a nástupce Foldu
  • Připomeneme si i zapadlé představení Pixelu a podíváme se na problémy TikToku
  • mNews přináší výběr toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne

Včera Samsung představil celou řadu novinek, čímž zastínil vše ostatní. Málem bychom tak zapomněli na nový Pixel nebo problémy TikToku. Vítejte u mNews.

Nášup od Samsungu, nový Pixel a TikTok v koncích – mNews

Samsung představil řadu novinek

Samsung včera ve velkém stylu představil hned několik nových produktů a kvůli únikům se o žádné překvapení nejednalo. Na prvním místě jsou smartphony Note20 a Note20 Ultra, přičemž až druhý zmiňovaný nabídne nekompromisní výbavu, tedy 120Hz displej, navíc s novým ochranným sklem Gorilla Glass Victus. Přináší i lepší fotoaparáty a bleskové ostření. Základní model se proti tomu drží při zemi, odlišuje se třeba i plochým displejem, 60Hz frekvencí, absencí skutečného teleobjektivu atd. Cena se pak pohybuje od 26 do 39 tisíc korun.

Galaxy Z Fold2 napravuje chyby předchůdce

Samsung dále představil nová sluchátka nebo hodinky, ale pozornost si nakonec ukradl skládací Fold2, který v mnoha ohledech řeší problémy předchůdce. Tak hlavně v zavřeném stavu dostanete displej přes celou plochu a vnitřní 7,6palcový displej již nemá obří výřez, jen drobný prostřel pro kameru. Procesorem je Snapdragon 865+ s 12 GB RAM. Ostudu nemají udělat ani fotoaparáty na zadní straně v konfiguraci 12, 12 a 16 megapixelů. Cena ani dostupnost však zatím není známá, nízko se však určitě držet nebude.

Google Pixel 4a láká cenou

V pondělí si novinku přichystal sám Google s očekávaným modelem Pixel 4a. Snapdragon 730G, 6 GB RAM a 128GB úložiště vás nemají ohromit, ale jsou solidním základem, na kterém bude stavět odladěný software. To samé platí pro fotoaparáty, tedy pardon, fotoaparát. Snímač na zádech je pouze jeden, ale i tak slibuje portrétní a noční režim a z minulosti víme, že Google čaruje hlavní díky softwaru. Cena je překvapivě nízká – 349 dolarů, avšak u nás i kvůli neoficiálnímu prodeji můžeme čekat částku klidně nad 10 tisíci Kč.

TikTok má v USA problém

Americký prezident Donald Trump pohrozil zákazem aplikace TikTok na území USA z bezpečnostních důvodů. O podobném kroku uvažuje také Austrálie a již k němu došlo třeba v Indii. Místo zákazu však oznámil měsíční ultimátum, což otevřelo cestu k prodeji americké pobočky TikToku Microsoftu. Situace chce využít také Facebook, který do Instagramu nasadil novinku v podobě 15vteřinových videí Reels.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze