Facebook chce vyřadit TikTok ze hry. Do Instagramu nasazuje videa Reels

Facebook chce vyřadit TikTok ze hry. Do Instagramu nasazuje videa Reels
Fotografie: Instagram
  • Nová funkce spočívá v natáčení 15vteřinových videí
  • Na rozdíl od Stories Reels nemizí
  • Uživatelé budou moc videa vylepšit filtry, zrychlit, zpomalit i přidat hudební podkres

Nejrychleji rostoucí sociální sítí současnosti je čínský TikTok. O něm však v posledních týdnech slyšíme hlavně v souvislosti s bezpečností. Spekuluje se, že společnost vlastnící TikTok předává osobní údaje uživatelů čínské vládě. Z tohoto důvodu je TikTok zakázaný v Indii a o zákazu uvažuje také USA, kde však svitla naděje ve formě částečného odkupu TikToku Microsoftem.

Instagram Reels

TikTok bedlivě sleduje také Facebook, který se dnes rozhodl nasadit mocnou zbraň. Jak informuje na oficiálních stránkách, do aplikace Instagram je globálně nasazena funkce Reels. Nejde o vyloženou novinku, testování ve vybraných regionech probíhá již delší dobu. Reels představuje 15vteřinová videa, která uživatelé mohou upravit různými filtry, zrychlit/zpomalit je i doplnit hudebním podkresem. V tomto ohledu budou možnosti velmi bohaté. Reels budou přímo konkurovat videoklipům na TikToku a bude zajímavé sledovat, která služba si uzme větší podíl uživatelů.

Nová funkce se objeví mezi možnostmi nahrávání, kde doposud byly například funkce SuperZoom nebo Boomerang. Videa Reels budou po natočení trvale uložena, což je rozdíl oproti Stories. Uživatel je najde přímo ve svém profilu, kde přibude čtvrtá záložka s vaším obsahem. Funkce má být v tuto chvíli globálně dostupná, ale na konkrétní profily se šíří postupně, v tuto chvíli ji tak nemusíte ještě vidět.

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze