Donald Trump dnes na území USA oficiálně zakáže TikTok

aktualizováno
Donald Trump dnes na území USA oficiálně zakáže TikTok
Fotografie: @konkarampelas
  • Podle některých zdrojů TikTok předává informace čínské vládě
  • Aplikace TikTok dostala v minulosti zákaz také v Indii

Aktualizováno 1. 8. 2020

Donald Trump k dnešnímu dni na území USA oficiálně zakáže TikTok. Podle agentury Bloomberg Trump již včera (31. července) uvedl, že hodlá v sobotu 1. srpna podepsat nařízení o zákazu TikToku, které nabude okamžité účinnosti.

O zákazu čínské sociální platformy TikTok v USA se šuškalo již několik týdnů. Důvodem „banu“ je údajně kybernetická bezpečnost, respektive riziko potenciálního předávání dat čínské vládě. Proti nařčením z toho, že TikTok poskytuje data čínské vládě, se v minulosti ohradilo vedení společnosti TikTok, která jen v USA zaměstnává přes tisíc osob. Data amerických uživatelů mají být navíc uchovávána výhradně na území Spojených států.

Původní informace z 13. 7. 2020

Podle agentury Reuters v současnosti americká vláda vážně zvažuje zákaz sociální sítě/aplikace TikTok. Zprávu potvrdil Mike Pompeo, ministr zahraničních věcí Spojených států amerických.

Podle několika zdrojů by mohla platforma přeposílat data čínské vládě. Proti tomu se však ohradil tiskový mluvčí TikToku, který v prohlášení uvedl, že TikTok řídí americký CEO a společnost zaměstnává stovky odborníků na bezpečnost pouze na území USA. Informace o tom, že by TikTok poskytoval data uživatelů čínské vládě, dementoval.

<>TikToku se momentálně nedaří ani v Indii, kde byla aplikace kvůli napjatým vztahům s Čínou rovněž zařazena na seznam nebezpečného softwaru.

Stáhnout TikTok

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze