Nablýskaná sluchátka Samsung Galaxy Buds Live naživo! Jaké jsou naše první dojmy?

Video
Nablýskaná sluchátka Samsung Galaxy Buds Live naživo! Jaké jsou naše první dojmy?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Překvapí tvarem i lesklou povrchovou úpravou
  • Nabídnou dlouhou výdrž, bezdrátové nabíjení i ANC

Sluchátka Samsung Galaxy Buds, která později doplnila vylepšená verze Samsung Galaxy Buds+, se u zákazníků díky příznivé ceně, kvalitnímu zvuku a kompaktním rozměrům těší velké oblibě. Zbrusu nová Samsung Galaxy Buds Live však přichází se zcela novým designem, jenž se diametrálně odlišuje v podstatě od všeho, na co jsme byli doposud zvyklí. Jaké jsou naše první dojmy?

Samsung Galaxy Buds Live naživo – první dojmy

Začněme krabičkou, která má tentokrát spíše čtvercový tvar (pouzdro Galaxy Buds je naopak spíše oválné) a vzdáleně by mohla připomínat i krabičku od klenotu. Pant má příjemnou tuhost a samozřejmě nechybí moderní USB-C či cívka pro bezdrátové nabíjení. Hmotnost je tradičně příjemně nízká (42,2 gramů), takže můžete Buds Live pohodlně nosit v kapse od kalhot.

Největší překvapení se objevuje po otevření krabičky, neboť právě zde se ukrývají dvě nablýskané „fazole“. Vnější povrch sluchátek je opravdu extrémně lesklý, takže se na něm vše odráží a zároveň zachytává otisky. Lze jen konstatovat, že se Samsung rozhodně vydal zajímavým designovým směrem. Pokud vás však lesklé povrchy příliš nelákají, můžete sáhnout po bílé variantě, která je sice rovněž lesklá, avšak není to na první pohled tak patrné.

Samsung Galaxy Buds Live

Dalším zajímavým zjištěním je, že se jedná o sluchátka peckového typu. To je vzhledem k podpoře aktivního potlačení hluku vcelku zajímavé, neboť, jak známo, špuntová či dokonce zcela uzavřená konstrukce je pro ANC zpravidla vhodnější. Bohužel jsme neměli příležitost si vyzkoušet, jak sluchátka hrají, ani jak funguje ANC, alespoň jsme si však „fazole“ nasadili do uší. V tomto ohledu tvar příjemně překvapil a sluchátka seděla v uších lépe, než jsme očekávali. Naše podrobné dojmy z nošení sluchátek pochopitelně prozradíme až po dlouhodobějším testování. Velkou výhodou každopádně je, že sluchátka netrčí z uší. Pro lepší držení v uších si navíc můžete vyměnit dodávané silikonové ploutvičky.

Samsung Galaxy Buds Live

Na těle sluchátek potom najdeme hned dva mikrofony na straně vnější a jeden na straně vnitřní, infračervený senzor, který detekuje nasazení v uších, mřížku reproduktorů, ale i pozlacené nabíjecí kontakty. Těšit se dále můžete na kodek SSC (Samsung Scalable Codec) od Samsungu či 12mm měniče, které by měly zajistit bohatý zvuk s výraznějšími basy.

Baterie o velikosti 60 mAh, kterou najdeme v každém sluchátku, doplňuje 472mAh baterie v pouzdru. Za pět minut nabíjení je možné přehrávat hudbu po dobu jedné hodiny. Celková výdrž by pak měla činit až 29 hodin bez zapnutého ANC a 20 hodin se zapnutým aktivním potlačením hluku. Pro úplnost uveďme, že výdrž na jedno nabití (samotných sluchátek) činí 5,5 hodiny s ANC a 8 hodin bez ANC. Veškeré ovládání probíhá skrze dotykové plošky podobně jako u předchozích modelů.

Samsung Galaxy Buds Live

Výrobce také nově zapracoval na snadném spárování sluchátek s televizemi, počítači či hodinkami. Díky funkci Fast Switching mají být sluchátka automaticky schopná vybrat uživatelem preferovaný zdroj zvuku. K dispozici bude rovněž herní režim, který sníží latenci. Třešničkou na dortu je pak podpora zvýšené odolnost IPX2.

Sluchátka budou dostupná 21. srpna za cenu 5 499 Kč v třech barevných variantách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze