Modré světlo večer neškodí a značka Realme v Česku

mNews
Modré světlo večer neškodí a značka Realme v Česku
  • Výzkum ukazuje, že zažloutlý (šetrný) režim displeje je pro spánek paradoxně horší než běžné modré světlo
  • Značka Realme vstupuje na český trh a zaujmout chce skvělou výbavou za nízkou cenu
  • mNews přináší pravidelný přehled toho nejzajímavějšího za uplynulý týden

Na český a slovenský trh vstoupila nová značka a mělo by vás to zajímat. Dále si ukážeme zajímavý výzkum nebo nové ohebné véčko. Vítejte u mNews.

Modré světlo večer neškodí a značka Realme v Česku – mNews

Na náš trh přichází Realme, zaujme cenou

Dalo by se říct, že čínská značka Realme chce u nás přímo konkurovat Xiaomi. Ve světě patří mezi nejrychleji rostoucí výrobce a důvodem je poměr ceny a výkonu. Nejde přitom o žádného nováčka, ale vlastně o společnost vyrábějící i značky Vivo, OnePlus nebo Oppo. Jejich nejlépe vybavený model X2 Pro má Snapdragon 855+, 90Hz displej a stojí necelých 13 tisíc korun. Své zástupce mají však již od 4,5 tisíce korun. A my pro vás připravujeme recenze.

Je modré světlo opravdu tak škodlivé?

Nový výzkum z Univerzity v Manchesteru přišel se zajímavým objevem, že onen nažloutlý „noční režim“, který pravděpodobně umí i váš telefon, je pro spánek škodlivější než běžné modré světlo. Podle studie se vám tak asi bude lépe usínat po koukání do studenějšího displeje s výrazně sníženým jasem.

Véčko od Samsungu uniká na fotkách

O nástupci ohebného Galaxy Fold od Samsungu se již delší dobu mluví. Nyní se na internet dostaly fotografie údajného prototypu. Ten nabídne véčkovou konstrukci a opravdu protáhlý displej s kruhovým výřezem vprostřed. Na vnější straně nechybí dvojice fotoaparátů a sekundární displej. Pro více informací však musíme počkat do příštího roku.

Nejstahovanější aplikace dekády? Facebook

Dočkali jsme se také statistik nejstahovanějších aplikací poslední dekády pro Android a iOS. Většina aplikací je z USA a prvním čtyřem pozicím kraluje Facebook. Nechybí ani Skype, YouTube nebo UC Browser. Mezi hrami je na prvním místě Subway Surfers a na druhém Candy Crush Saga.

No nebudu lhát, značnou část nejstahovanějších aplikací mám na telefonu i já. 5 z 10. A co vy? Podělte se v komentářích. Jinak vám přeji krásné Vánoce a ani přes svátky nezapomeňte navštívit mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze