mobilenet.cz před 5 lety: seznamujeme se se značkou Huawei

Server mobilenet.cz byl spuštěn již v roce 2005 a od té doby nám uplynulo už více než deset let. Rozhodli jsme se proto v našem seriálu zavzpomínat, co se dělo před několika lety v mobilním světě, případně přímo u nás na mobilenet.cz. Každých čtrnáct dní se ohlédneme o pět let zpět. V dnešním díle se tedy nacházíme v září roku 2011.

V 67. díle našeho seriálu mobilenet.cz před pěti lety se dostáváme do září 2011. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě a u nás na serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilních telekomunikací je.

3D Duel

V podstatě naposledy se ve větší míře vracíme k 3D telefonům, které byly v roce 2011 nejčastěji skloňované v rámci mobilního světa. Téměř současně během prázdnin dorazily novinky LG Optimus 3D a HTC EVO 3D. Takovou šanci jsme si v redakci nemohli nechat ujít a po klasických testech jsme se rozhodli oba přímé konkurenty postavit proti sobě v napínavém duelu, který nakonec vydal na celkově tři pokračování. Pokud si jej chcete připomenout, nebo jen zjistit, kdo nakonec vyrobil nejlepší 3D telefon, máte samozřejmě možnost.


HTC EVO 3D a LG Optimus 3D

První krůčky Huawei

Svět mobilních telefonů se mění velmi rychlým tempem a důkazy o tom nacházíme každou chvíli. Jedním takovým může být i značka Huawei. Čínský výrobce, kterého dnes bereme jako osvědčeného producenta špičkových zařízení, tu však mezi námi až tak dlouho není. Alespoň co se výroby mobilních telefonů týče. Před pěti lety jsme testovali jeden z prvních kousků, který se dostal i na český trh, konkrétně šlo o Huawei Ideos X1. Zcela očekávatelně to Huawei zkusil nejprve mezi low-endy a zmíněný model disponoval například 2,8palcovým displejem, nikterak oslnivým hardwarem či pouze 2megapixelovým fotoaparátem. I přes velice nízkou cenu si však tento model od nás příliš lichotivé hodnocení nedonesl.


Huawei Ideos X1

Snažící se HTC

Tchajwanská společnost HTC, to nejsou jen modely řady One či Desire, ačkoliv ty si s ní spojíte patrně nejčastěji. HTC často různě experimentovalo a v září 2011 představilo novinku mířící spíše k ženským rukám. Světlo světa spatřilo HTC Rhyme se 3,7palcovým displejem, slušnou výbavou a líbivým vzhledem, kde výrobce nabídl i mírně neobvyklé barvy. Navrch přihodil i nespočet speciálního příslušenství.

HTC Rhyme

Místo navíc? Zaplaťte si

Na závěr jsme si nechali další důkaz, jak rychle se vyvíjí nejen telefon, ale i příslušenství. V roce 2011 jsme v mobilních telefonech mívali paměť 4 GB či maximálně 8 GB. Ti největší šťastlivci se pak mohli pyšnit 16 GB. Většina telefonů nepostrádala slot pro paměťovou kartu, avšak pomyslným stropem bývala kapacita 32 GB. SanDisk však v září 2011 začal na českém trhu prodávat paměťovku s dvojnásobnou kapacitou, tedy se 64 GB. Kdo o ni měl zájem, musel si připravit částku kolem 4 000 Kč. Uběhlo pouhých pět let a stejně velkou kartu pořídíte téměř za desetinovou cenu.

SanDisk 64 GB
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze