HTC Rhyme: ženská stylovka se speciálním příslušenstvím

2

Tchajwanská společnost HTC představuje stylový chytrý telefon s Androidem jménem Rhyme, který svým designovým pojetím a speciálním příslušenstvím míří spíše k rukám žen a slečen.

HTC dnes na tiskové konferenci v americkém New Yorku představilo nový smartphone. Jde o stylový telefon s názvem HTC Rhyme, dříve známý též pod kódovým označením HTC Bliss. Podle slov samotného výrobce je od základu navržen nejen jako výkonný pomocník, ale především jako funkční a elegantní doplněk s novou řadou vlastního speciálního příslušenství.

HTC Rhyme - oficiální fotografie

HTC Rhyme je ideálním kompromisem mezi technologií, designem a uživatelským komfortem. Nabídne 3,7 palcový displej technologie Super LCD s poměrně jemným rozlišením WVGA (480× 854 pixelů). Mozkem celého přístroje je chipset Qualcomm MSM8255 s procesorem o jednom výpočetním jádru s taktem 1GHz. Tomu za účelem plynulého běhu přístroje ještě zdatně napomáhá 786 MB operační paměti RAM. Dalším hardwarovou komponentou, o které se v tomto preview krátce zmíníme, je fotoaparát. Je schopen fotit fotografie s maximálním rozlišením 5 megapixelů, a to s podporou automatického ostření i LED přisvětlení. Dále pak umí natáčet videa v nejvyšším rozlišení až HD Ready (720p).

Video

U fotoaparátu ještě chvíli zůstaneme, ale nyní se na něj podíváme z hlediska softwaru. HTC Rhyme je totiž jako první telefon v portfoliu výrobce vybaven funkcemi Action Burst Scene a Panoramic Mode. Ty umožňují zachytit pět souvislých fotografií v průběhu pěti vteřin, resp. jednoduché „slepování“ několika fotografií do panoramatického celku. Samozřejmostí jsou aplikace určené k úpravám fotografií, jejich nahrávání na sociální sítě a označení přátel. Telefon také obsahuje novou verzi uživatelského rozhraní značenou jako HTC Sense 3.5. To obsahuje přepracovanou domovskou obrazovku s důrazem na vzdušnost a přehlednost jednotlivých kontextových nabídek, např. událostí v kalendáři, zpráv a dalších funkcí.

Spolu s modelem Rhyme HTC představilo i novou řadu příslušenství, která bude k tomuto modelu určena, a případní majitelé tohoto modelu si je budou moci dodatečně dokoupit. Jeho kompletní seznam najdete níže:

Příslušenství k HTC Rhyme

HTC Rhyme - příslušenství

Příslušenství k HTC Rhyme

  • HTC Rhyme Docking Station - dokovací stanice navržená speciálně pouze pro model HTC Rhyme. Kromě dobití baterie umožňuje proměnit telefon v přenosnou Hi-Fi věž díky vestavěným Bluetooth reproduktorům
  • HTC Rhyme Charm - Doplněk a pomocník dámské kabelky nebo batohu. Stylové příslušenství ve tvaru malé kostičky lze šňůrou připevnit k telefonu, díky čemuž je mnohem jednodušší jej najít třeba na dně tašky mezi dalšími osobními potřebami. V případě příchozího hovoru se kostka lehce rozsvítí, aby uživatele diskrétně upozornila
  • HTC Rhyme Sports Armband - příslušenství určené hlavně sportovcům, kteří se při cvičení nehnou bez své oblíbené hudby nebo například potřebují při běhání zaznamenat trasu pomocí GPS.
  • HTC Rhyme Tangle Free Headphones - stylová špuntová sluchátka pro poslech hudby
  • HTC Rhyme Bluetooth Headset - příslušenství sloužící pro pohodlné a bezpečné telefonování při řízení auta
  • HTC Rhyme Bluetooth Car Speaker - sada reproduktorů a mikrofonu, které lze připevnit na sluneční stínidla do auta

Telefon by se měl v Česku začít prodávat poměrně velmi brzy, a to už v průběhu října. Oficiální české zastoupení společnosti v tiskové zprávě hovoří pouze o stříbrné, nebo chcete li béžové barevné variantě s přesným označením Hourglass. Informace o fialové variantě zatím nemáme. Cena, za kterou se model prodávat, zatím nebyla zveřejněna, nicméně očekávat se dá přibližně někde na hranici 12 až 13 tisíc korun.

Technické parametry HTC Rhyme

Kompletní specifikace
Konstrukce119 × 60,8 × 10,9 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 3,7" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 786 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, ?
Diskuze ke článku
Pepa
Já vám nevim, ale mně to přijde podobný, jako ostatní HTCéčka, nic stylovějšího v tomto modelu nějak nevidím :-D.
cd242
Desire v novém obalu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze