Jak hrát Pokémon GO: tipy na hledání a chytání pokémonů

56

Pokémon GO už vyšel i u nás a možná právě i vy se chcete stát nejlepším trenérem. Pokud je chcete skutečně chytit všechny, tak se vám bude hodit pár rad do začátku. V tomto článku vám přiblížíme, jak funguje stopování pokémonů a následně jejich chytání. Také by vás mohlo zajímat, kde můžete získat Pikachu.

Pokémon GO – hledání a chytání pokémonů

Právě jste si stáhli herní fenomén Pokémon GO a chcete pár rad do začátku, abyste vše nemuseli objevovat ve stylu pokus a omyl? Herní tutoriál vám nevysvětlí prakticky nic a budete si tak muset poradit sami. V tomto krátkém seriálu se zaměříme na několik užitečných faktů, které vám na pouti trenéra pokémonů pomohou. Dnes začneme s tím nejzákladnějším. Hledáním a chytáním pokémonů.

Stopování

V pravém dolním rohu vidíte panel, který po rozklepnutí ukazuje pokémony nacházející se v blízkém okolí. Ten v levém horním rohu je k vám nejblíže. Stopy pod ním jsou znázorněním vzdálenosti – tři stopy mohou být až tři bloky od vás, tedy poměrně hodně. Hra ale neukazuje směr, a tak vám nezbývá, než prostě jedním směrem vyrazit – jakmile bar zapulzuje, tak to znamená, že se vzdálenosti změnily nebo nějaký pokémon přibyl či zmizel. V tu chvíli můžete odhadnout, podle toho kteří pokémoni zmizeli a kde se změnil počet stop, zda jdete správným směrem k vybranému pokémonovi. Můžete si ho také označit a rovnou sledovat, jestli se u něj mění vzdálenost.

Co to tedy znamená v praxi? Vyberte si jednoho konkrétního pokémona a sledujte, zda se u něj počet stop vaší chůzí zvyšuje nebo snižuje. Podle toho poznáte, že jdete správným nebo špatným směrem. Pokémon vám také může z hledáčku úplně zmizet (pokud začínáte na třech stopách), což znamená, že se musíte otočit a jít na druhou stranu. Je dobré si určit nějaký výchozí bod, ze kterého budete vyrážet do všech směrů a kam se dá vždy vrátit, když zvolíte směr špatný.

EDIT: Zdá se, že v tuto chvíli stopování na 100 % nefunguje a zobrazují se jen tři stopy u každého pokémona. To však nutně nevadí, protože klíčové je sledovat, jak se vybraný pokémon posouvá v seznamu. Pokud zmizí z první pozice (levý horní roh), tak jdete špatným směrem.

Pokémon GO

Chcete chytit Pikachu?

Tento trik je opravdu jednoduchý, ale vyžaduje trochu trpělivosti. Navíc funguje jen v případě, že jste hru ještě nezačali hrát. Hned po prvním přihlášení se totiž vedle vás na mapě ukáže trojice základních pokémonů, mezi kterými si jednoho můžete zvolit. Když však odejdete, tak zmizí a znovu se k vám teleportují. Pokud toto zopakujete 4x, tak se se s nimi nakonec objeví i Pikachu. A pokud už jste hru začali hrát a Pikachu nemáte, nezoufejte. Stále ho totiž můžete získat. Stačí si počkat na vylíhnutí vajíčka. Pikachu se konkrétně líhne z nejzákladnějšího 2km vajíčka, na které je potřeba ve hře ujít 2 kilometry s GPS. Pokémonů, kteří se z tohoto typu vajíčka líhnout, je ale mnoho druhů a tak to zkoušejte dál, i když napoprvé to nevyjde.

Pokémon GO

Chytání

Jakmile na pokémona narazíte, můžete se ho pokusit chytit, což spočívá v házení Poké Ballu. Pokud jedete třeba v tramvaji, tak se nemusíte bát, že mu ujedete – jakmile se dostanete do fáze chytání, tak můžete pokračovat v cestě. Tato minihra je o cviku, a pokud si ji chcete ulehčit, tak si rozhodně vypněte rozšířenou realitu, která obtížnost znásobuje. Pokud se trefíte do zmenšujícího se kolečka, získáte body navíc – čím menší bude, tím více bodů získáte. Poké Ball můžete prstem roztočit a hodit ho obloukem, za což jsou další body (bohužel ne vždy), ale je to také mnohem náročnější a často tím o spoustu Poké Ballů spíše přijdete.

Podle barvy zmenšujícího se kruhu poznáte obtížnost. Už oranžová znamená, že pokus může být neúspěšný, i když se bezpečně trefíte. Pokémon totiž dovede z Poké Ballu vyskočit. Oranžového často chytíte, jen budete pokus až třikrát nebo čtyřikrát opakovat. U červeného je pravděpodobnost ještě mnohem menší.

Základem úspěchu je chytře používat předměty. Na vyšší úrovni z Pokéstopů budete moci získat i něco více než jen klasické Poké Bally. S těmi nejtěžšími vám pomohou Great Ball a Ultra Ball. Těmi se ale nyní trápit nemusíte, ty získáte až na vyšších úrovních. Používejte ale chytře Razz Berry, kterými nakrmíte těžko chytatelné pokémony, čímž své šance zvýšíte. Ale pozor, konkrétního Pokemona můžete nakrmit v průběhu chytání jen jednou a pouze jeden následující hod Poké Ballem bude statisticky úspěšnější. Pokud náhodou minete, Pokémon už pochoutku stráví, nebude působit a další hod už je zase jen na vaší šikovnosti, případně síle Poké Ballu.

Pokémon GO

Důležité je používat různé předměty. Například moduly, které pokémony přilákají. Na to se ovšem podíváme příště. Mezitím nám můžete i psát do diskuze, s jakými problémy se setkáváte a jaké tipy byste uvítali nejvíce.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
klobasa
prosím o radu... nelze detekovat gps... mám nastavenou polohu přes data, wifi a gps, všechny jiné aplikace od navigace po xy chytí polohu do 2s, ale tohle vůbec...
někdo nějaké tipy?

díky!
Eliška
Dobrý den, hru mám staženou, ale nevím jak se zaregistrovat...prosím o radu
Kristyna
Ahoj, když si vytvořím svého avatara tak mě hra nepustí dál. Jen tam stojí ten můj avatar, hraje hudba a nikde nic.
Nevíte někdo kde je chyba?
Playss
Ty servery jsou katastrofa,od 4hod jen lagy,takze vyrazte ráno lovit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze