Jak hrát Pokémon GO: jak na PokéStopy a tělocvičny

12

I dnes pokračujeme v prozkoumávání nejnovějšího letního hitu Pokémon GO. Tentokrát se podíváme, jak fungují PokéStopy nebo tělocvičny, hlavní opěrné body ve světě, kde získáváte předměty a bojujete. Samozřejmě si ukážeme i pár tipů, jak z nich získat co nejvíce. Díky tomu získáte více zkušeností a tím pádem i lepší pokémony.

Pokémon GO – PokéStopy a tělocvičny

Ze včerejška už víte, jak co nejefektivněji levelovat a dnes si představíme hlavní body ve světě Pokémon GO. Navštívit můžete PokéStopy a tělocvičny.

PokéStop

PokéStopy jsou místa ve vašem okolí, která můžete pravidelně navštěvovat a získávat z nich náhodné předměty. Jakmile ho jednou vyberete, tak změní barvu na fialovou. Stačí ale nějakých pět minut a PokéStop se pro vás stane znovu dostupným. Svou trasu si tak naplánujte, abyste jeden bod vybrali víckrát – třeba při cestě zpět. Pokud jedete v MHD, tak sice nemůžete líhnout vajíčka, ale nic vám nebrání vybírat PokéStopy podél cesty. Je to nejsnazší způsob, jak rychle získávat dostatek předmětů. Například 10minutová projížďka centrem Prahy mi vynesla na nějakých 70 Poké Ballů.

Po zatočení PokéStopem z něj vypadnou předměty, na které nemusíte jednotlivě klepat, stačí stisknout křížek pro odchod, čímž seberete všechny předměty najednou a ušetříte spoustu času.

Pokémon GO

Všímejte si cizích Lure modulů, které přitahují pokémony. Ty poznáte podle růžových fáborek, které okolo zastávky létají. Nakonec vám doporučím, abyste si nikdy nekupovali Poké Bally za herní měnu, protože každá návštěva PokéStopu znamená zisk jednoho až pěti. Navíc můžete získat i spreje, krystaly pro oživení pokémonů nebo vajíčka.

Tělocvična

Dalším místem na mapě jsou tělocvičny. V těch bojujete s jinými trenéry a pokémony. Potřebujete k tomu minimálně pátou úroveň a pokémony s dostatečnou silou. Každá tělocvična může nést čtyři barvy – tři podle týmů, které ji zrovna drží, nebo šedivou, což značí, že je neobsazená. Takovou byste rychle měli obsadit, protože tím získáte body bez práce.

Pokud udržíte tělocvičnu po dobu 21 hodin, získáte stardust pro vylepšování pokémonů a herní měnu PokéCoins. To se vám dost možná podaří, pokud si vybere tělocvičnu na méně rušném místě. V centru, kde se pohybuje spousta hráčů asi v tuto chvíli nebudete mít šanci. I když souboj nevyhrajete, tak ale můžete tělocvičnu oslabit a získat nějaké body. Pokud uvidíte tělocvičnu s barvou vašeho týmu, můžete do ní vložit svého pokémona a tím ji posílit. Určitě se vyplatí vložit pokémona úplně jiného typu, než jsou ostatní – protože variabilita zajistí lepší obranu.

Každý hráč může umístit do tělocvičny jen jednoho pokémona, ale nejste omezeni počtem tělocvičen, které lze obsadit. Prestiž tělocvičny se snižuje bojováním (proti nepřátelskému týmu) a zvyšuje rovněž bojováním (přátelským zápasem proti vlastnímu týmu). Přátelským soubojem zároveň zvyšujete úroveň tělocvičny, čímž zvyšujete počet pokémonů, které ji mohou bránit. Maximální úroveň je 10 s nejvyšší možnou prestiží 50 000 bodů. To znamená nanejvýš 10 pokémonů bránících tělocvičnu. Snižováním prestiže tělocvičny zároveň snižujete její úroveň a tím i počet pokémonů, kteří ji brání.

Pokémon GO

Bojování je asi nejkomplexnější herní složkou celého Pokémon GO, proto mu věnujeme další díl tohoto seriálu.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
erika
No je to dobra hra ale nevim jak si to stahnout
disius
Dnes som to zacal hrat, len tak skusmo. Par pokemonov sa mi uz podarilo chitit. Skusal som aj vybrat niekolko PokeStopov, ale zakazdym neuspesne, teda ziadne predmety mi to neda. Zakazdym mi vypise ze mi cosi chyba (tu hlasku si nepametam). Viete mi niekto poradit co s tym?
Whoozie
Už to autor hrál? článek toho moc neříká a to co ano, je bud naprosto jasné, nebo je to špatně. Například PokeGym nezabíráte na 21 hodin, ale každých 21 hodin si můžete za právě zabrané gymy vyzvendout odměnu. Tzn.: v 21:30 hodin jsem zabral 7. gym, vyberu odmenu a mám 7x10 coins + 7*500 stardust a to jsem je mohl mít zabrané pohých 30 minut.
Digital Gangsterz
Digital Gangsterz
Zkuste kvalitní návody na tomto webu - http://www.chytpokemona.cz/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze