Tvůrci megahitu Pokémon Go zavírají studio a propouští stovky zaměstnanců

1
Tvůrci megahitu Pokémon Go zavírají studio a propouští stovky zaměstnanců
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jedná se o studio v Los Angeles, jehož 230 zaměstnanců tak přijde o práci
  • Společnost se chce více soustředit na rozšířenou realitu pro chytré brýle

Popularita mobilní hry Pokémon Go dosahovala v jednu chvíli epických rozměrů a možná, že jste i vy nadšeně běhali s telefonem po ulicích a lovili sběratelsky cenné kousky. V současnosti však zřejmě vývojářské studio Niantic stojící za tímto megahitem tolik neprosperuje, neboť podle agentury Bloomberg právě zavírá studio v Log Angeles a zastavuje práce na připravované hře Marvel: World of Heroes a údajně možná i ukončí podporu hry NBA All-World. Právě posledně zmíněný herní titul představený v lednu tohoto roku si mělo podle dostupných informací během prvního týdne stáhnout jen 354 000 uživatelů, ačkoliv Niantic očekával mnohem vyšší (milionová) čísla. Se zavřením studia se pak pojí také propuštění celkem 230 zaměstnanců, kterým CEO Nianticu, John Hanke, věnoval dopis s vysvětlením.


V něm (dopis je k dostupný i na nianticlabs.com) konkrétně uvádí, že trh s mobilními hrami je velmi vyspělý a jen ty nejoriginálnější a nejvíc se odlišující tituly mají šanci na úspěch. Důvodem k zavření tohoto studia má být rovněž úmysl se více soustředit na chytré brýle využívající rozšířenou realitu a také MR neboli hybridní realitu (mixed reality). Hlavně je však důvodem nárůst nákladů v kombinaci s nedostačujícími příjmy, jinými slovy si na sebe toto studio zjevně nedokázalo vydělat. Pokémon Go má mít i v tuto chvíli stále aktivních 79 milionů hráčů, kteří hru hrají každý měsíc a generují společnosti vyšší stovky milionů dolarů.

Diskuze ke článku
Adam Grufík
Adam Grufík
Dobře jim tak. Pokemoni se nedají hrát, jak je všechno předražené. Člověk zaplatí za remote raid pass, hra spadne, takže nedostanete ani pokeše, ani pass. Nedám jim ani korunu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze